Børnebøger om skilsmisse

Af e29g
11.02.15
Hvert år oplever ca. 25.000 børn i Danmark, at deres forældre bliver separeret eller skilt. På biblioteket kan du finde litteratur om emnet, og der er noget til alle aldersgrupper.

Når mor og far skal skilles

At læse bøger om skilsmisse kan hjælpe børn med at forstå, hvad de går igennem, og læsningen kan skabe et rum til at tale om de tanker og følelser, barnet går og tumler med - også det, der kan være svært at sætte ord på. Samtidig kan der også opstå mulighed for at mærke, hvad det er, barnet er optaget i ved historien – altså: hvor skoen trykker.

Du er ikke alene

Når et barn føler sig trist, forvirret og måske vred, kan det være en lettelse at vide, at det er i orden og helt naturligt at have det sådan, og at der findes mange børn i samme situation, så man er ikke den eneste.


Omkring hvert 3. barn vil på et eller andet tidspunkt opleve at mor og far går fra hinanden. Ved at læse og tale med dit barn om de følelser signalerer du overfor dit barn, at du tager ansvar for situationen, og at du 'er der' for dit barn, når det har brug for dig. Måske er det allervigtigst at få fortalt: Mor og far elsker måske ikke hinanden mere, men de elsker stadig dig!

Bøger om skilsmisse

Der findes mange bøger om at være skilsmissebarn, og emnet vinkles forskelligt i bøgerne. Står familien midt i en skilsmisse? Er mor og far flyttet fra hinanden, så man skal bo to steder? Har far eller mor mødt en ny kæreste? Hvordan er det at få en ”papfamilie”?


I Anja Hitz’ "Mig og min papfamilie" følger vi skilsmissebarnet Rose, som skal finde sig til rette i en ny hverdag, hvor far og mor ikke bor sammen, men hvor der til gengæld er en stor papfamilie, nye traditioner, sorger og glæder. Rose er heldigvis ikke bare skilsmissebarnet Rose; hun er også en helt almindelig pige på 11 år med alt, hvad dertil hører af veninder, skole og følelser, når man er pige i 4.-5. klasse. Der er fire bind i serien, og de er skønne alle sammen. Bøgerne kan på det varmeste anbefales til højtlæsning fra 7-8 år og til selvlæsning fra 10 år.

Til de lidt ældre børn

I bogen ”Hvilken uge!? Når forældre skilles” kan man læse om, andre børns oplevelser i forbindelse med, at deres forældre er gået fra hinanden. I bogen er der også indlagt smuglæsning for de voksne med gode råd til, hvordan de kan hjælpe deres børn. 

 

Foredrag på Vigerslev Bibliotek

Kom til et interessant foredrag v/Susanne Worm, der er coach og NLP-practioner med specielt fokus på skilsmisse og parforhold. Arrangementet er gratis. Læs mere her:

https://bibliotek.kk.dk/temaer/kbh-laeser/event/kaerlighed-skilsmisse-skilsmisse-ej

 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Judith Koppens, Anouk Nijs: Mila har to senge
Reservér
  • Billedbog

Mila har to senge

Af Judith Koppens, Anouk Nijs (2014)
Læs mere
Reservér
  • Billedbog

Jeg bor i to huse

Af Marian De Smet (2008)
Læs mere
Hanne Kvist: To af alting
Reservér
  • Billedbog

To af alting

Af Hanne Kvist (2013)
Læs mere
Anja Hitz: Mig og min papfamilie - store flyttedag
Reservér
  • Bog

Mig og min papfamilie - store flyttedag

Af Anja Hitz (2012)
Læs mere
Jennie Persson: Hvilken uge!? : når forældre skilles
Reservér
  • Bog

Hvilken uge!? : når forældre skilles

Af Jennie Persson (2014)
Læs mere
Spørg biblioteket