"En lille bog om det hele" af Kim Fupz Aakeson, illustreret af Cato Thau-Jensen

12.11.09
En skøn og underfundig billedbog om at blive født, vokse op og selv blive forældre. Som titlen så fint viser, en lille bog om hele livet.

Bogen følger hovedpersonen, hans navn får vi aldrig at vide, fra fødsel til han selv er blevet far. Det kan være svært at være en lille fyr, der hellere vil starte i Tivoli end i skolen og som heller ikke er særlig god i skolen. Hovedpersonen tænker, at livet er forfærdeligt og at det altid vil være sådan. Heldigvis bliver hovedpersonen venner med drengen Nys. De er begge små, bange for varulve, vilde med rumraketter og kan ikke tæve nogen. Men når man først har en ven, så er livet knap så forfærdeligt.

Bogen er illustreret af Cato Thau-Jensen. Illustrationerne passer virkelig godt til historien og indeholder mange detaljer. Personligt kan jeg godt lide de forskellige monstre og kan godt forstå, at hovedpersonen har svært ved at sove, hvis disse uhyrer befinder sig i nærheden. Heldigvis kan lyset dog holde dem på afstand: ”Pis, lyset er tændt, så kan vi ikke æde og økse ham”.

Billedbogen er for børn fra ca. 5 til 8 år, men kan også læses af voksne uden selskab af børn. Så man kan mindes sine egne oplevelser med gymnastiklærere, dansklærere, uhyrer under sengen rumraketter og gode venner, som gør livet meget mindre forfærdeligt.

for at skrive en kommentar.
Materialer
Reservér
  • Billedbog

En lille bog om det hele

Af Kim Fupz Aakeson (2009)
Læs mere
Spørg biblioteket