Bedre fodboldtræner, bedre coach, bedre fodboldekspert, bedre menneske

18.12.14
Projekt Fodboldlæseklubben på Valby Bibliotek har spurgt 4 forskellige fodboldtyper, om hvilken bog, der gjorde dem bedre. Her er hvad Mikkel Bischoff, Morten Bruun, Henrik Gundersen og Peter Juncker pegede på.

BEDRE LEDER

Henrik Gundersen, f.1972, cheftræner boldklubben FREM, skolelærer:

Leder DNA af Rasmus Ankersen

En bog som har betydet meget for mig i mit lederskab som fodboldtræner. Denne bog fortæller noget om at lede mennesker uden brug af alverdens teorier - men blot ved at følge 25 topledere i deres hverdag.

BEDRE MENNESKE

Mikkel Bischoff, f. 1982, fodboldkommentator, ex-prof. i bl.a. Mancherster City og Brøndby

Et alt for kort liv - tragedien om Robert Enke af Ronald Reng
Som tidligere fodboldspiller var den hård at læse. Jeg kender ikke én, som har læst den, som ikke havde tårer i øjnene undervejs.

BEDRE COACH

Peter Juncker, f. 1972, coach i Body Mind Academy, oldboysfodboldspiller i B.93
The Go-giver af Bob Burg og J.D. Mann

Hemmeligheden bag succes, privat som i arbejdslivet, er at gå fra at være Go-getter med rundsave på albuerne, der lever efter mantraet 'what's in it for me', til at blive Go-giver, som først giver og tænker på sine medmennesker."

[Peter pegede desuden på netop også "Et alt for kort liv" - '...om en seks år lang fortrængt depression, som er et endnu større tabu i fodboldverdenen end andre steder]

BEDRE KOMMENTATOR

Morten Bruun, f.1965, fodboldkommentator, ex-prof. i Silkeborg

Kærlighed og had i La Liga - Barcelona vs. Real Madrid af Sid Lowe
Ekstremt velskrevet. den giver et indblik i forholdet mellem Barcelona og Real Madrid, som er både brugbart og nødvendigt, når du skal kommentere disse kampe, hvor der findes mange mange eksperter blandt seerne.

[også Morten Bruun har "Et alt for kort liv" på listen over væsentligste fodboldbøger]

Projek fodboldlæseklubben - sport, selvudvikling, samtale

Målet med projektet er i løbet af 2015 at stable en læseklub på benene, som tager udgangspunkt i fodbold - men ud fra den idé, at fodbold i høj grad handler om selvdudvikling. Som amatør, professionel, tilskuer, kommentator, frivillig leder osv..

Foreløbig er der planlagt en kickoff-aften 15. januar kl. 19 på Valby Bibliotek, hvor interesserede kan udveklse idéer om en evt. læseklub - og hvad fodbold betyder udover god motion og underholdning.

Har du selv læst en bog, som hjalp dig til at blive en bedre udgave af dig selv, så er her muligheden for at dele det med andre.

kontakt/info/tilmelding:
bibliotekar på Valby Bibliotek (og oldboysfodboldspiller i B.93)
Mads Kusk
makusk@kff.kk.dk