Fra alle os - juleferielæsning

15.12.14
Hvad skal bibliotekaren læse i julen? Og hvad anbefaler hun?

Juletid er læsetid.

Her har du - til inspiration - en liste over, hvad bibliotekarerne skal læse i julen samt en anbefaling eller to.

Lisbeth Henriksen:

Jeg har planer om at læse debutanten Fredrick Backman's "En mand, der hedder Ove". Den skulle efter sigende være ustyrligt morsom og samtidig tragikomisk og handler om parcelhuskvarterets sure gnavne mand, som har gjort det til sin mission at kontrollere alt og alle i kvarteret.

Signe Petersson:

Lise Wesch:

"Audiens" af Helle S. Søtrup - jeg hørte et uddrag af digtene til min datters barnedåb og de ramte plet uden at være totalt religiøse.
Håber også jeg får læst Jussis sidste skud på stammen færdig. Den er absolut en af de bedste i serien.
Og så vil jeg  gerne anbefale pageturneren "Kvinden der forsvandt" af Gillian Flynn. Har set filmatiseringen, som er god, men slet ikke når bogen til sokkeholderne!! Det samme gælder "Serena" af Ron Rash - Susanne Bier formår desværre ikke at fortælle historien om denne usædvanlige kvinde.

Otto Vad:

I julen har jeg tænkt mig at få læst "Hitlers indre fjender" af Joachim Fest. Hans bøger om nazitiden er præget af dyb socialpsykologisk indsigt og grundig research.
Og så vil jeg dykke ned i "Loaded" om The Velvet Underground. Håber de mange artikler give nye vinkler på denne afgørende periode i musikhistorien.
Vil du i dybden med tiden, der gik forud for det musikalske nybrud i USA i 60erne kan "Beat" af Lars Movin bestemt anbefales. Den er tyk, men man kan sagtens nøjes med at læse enkelte kapitler.

Bente Jensen:

Jeg skal læse Erik Herss' erindringer "Fra rod til rose". Han er født i 1955, opvokset på Østerbro, ungdom i Brøndby og engageret i Socialdemokratiet.
Historien om en mønsterbryder.
Og Ken Folletts "På kanten af evigheden". Verdenshistorie på et meget underholdende plan.
Og så kan jeg anbefale "Mikael" af Dy Plambeck - god psykologisk skildring af hvad krig gør ved mennesker.Julia Franck: Middagsfruen - en tragisk kvindeskæbne, Helene, som oplever to verdenskrige. Samt den livsbekræftende "Skumfiduser til morgenmad" af Dorothy Koomson.

Pernille Hartfelt:

Debut - novellesamling for unge med flere af de rigtig gode yngre danske forfattere.
Og nu er det så også blevet tid til at læse "Harry Potter og de vises sten" højt for mine drenge på 6 og 9 år. Det glæder jeg mig til.

Mads Kusk:

Brian Greene: Hidden reality; Parallel universes and the deep laws of the cosmos -
nu må det være tid til populærvidenskab og gerne noget at undre sig helt vildt over.
Og som anbefaling den hidtil bedste roman om klimaforandringer: Solar af Ian McEwan. Fortvivlende morsom historie om Nobelprisvinderen i fysik med rod i privaten.

Sonny Hansen:

På kanten af evigheden af Kenn Follett - magtdemonstration i historisk research og sans for at placere personerne i magtens centrum. Næsten som at være der selv.

Inger Bressendorff-Madsen:

Jeg skal genlæse klassikere:
Knut Hamsun: Pan og Max Frisch: Homo Faber
To tynde koncentrerede litterære mesterværker, som jeg husker dem.
Det bliver helt sikkert fornøjelseslæsning (men jeg skal faktisk læse dem til en klassiker læseklub).

Rasmus Espenhain:

Jeg vil anbefale novellen "Ikke blot ved juletid" af Heinrich Böll fra novellesamlingen "Uberegnelige gæster" - hysterisk sjov satire over juleneurosen.

Signe Petersson:

Jeg glæder mig til juleferien, hvor jeg skal læse Kapitalen i det 21. århundrede af Thomas Piketty. Thomas Piketty er en fransk økonom, som forsker i økonomisk ulighed igennem tiden. Jeg så ham Deadline og blev meget inspireret af hans tankegang og hans filosofi.

Bagefter skal jeg læse Brudzone af Jonathan Franzen. Jeg var meget begejstret for hans tidligere roman Frihed, som følger en familie i tiden efter 9/11. Det er en meget spændende samfundskritisk roman, som jeg bestemt kan anbefale.