Kæledyrene. En roman af Bragi Ólafsson

Denne skæve roman af islændingen byder på fremragende og underspillet absurd humor...

Vores hovedperson Emil har tilbragt en traumatisk skandaleferie i London sammen med kollegaen Harvardur, hvor de skulle passe nogle kæledyr for en bekendt, imens denne var bortrejst.

På tragikomisk facon kommer den psykisk ustabile Harvardur til at tage livet af de arme dyr, og Emil, der i det hele taget er blevet godt træt af "vennens" mange udskejelser, forsøger efterfølgende at undgå Harvardur så meget som muligt – bl.a. ved at stikke ham 400 Pund for at få til at forsvinde!

Adskillige år senere dukker Harvardur uanmeldt op hjemme hos Emil, der netop er kommet hjem fra en shopping-tur til London. Emil har ellers glædet sig til en romantisk aften sammen med den dejlige Greta, han få timer tidligere har mødt på flyet hjem til Island.

For at undgå Harvardur, foregiver Emil ikke at være hjemme ved at gemme sig under sin seng. Harvardur bryder derpå ind i huset og giver sig i ro og mag til at vente på sin gamle rejsekammerat.

Fra sit skjul under sengen oplever Emil, hvordan Harvardur henholdvis drikker det meste af hans toldfrie sprut-indkøb, besvarer telefonopringninger og desuden byder venner over på besøg. Også Emils egne venner kommer forbi, og midt i denne kaotiske situation, banker også Greta på døren.

Læst og anbefalet af bibliotekar Claus, tidligere bibliotekar på Vesterbro Bibliotek

Du kan reservere bogen her: