Vi elsker bøger

Den 23.-29. marts kan du igen træde ind i bøgernes verden på Københavns Biblioteker når vi afholder børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger. Med aktiviteter og oplevelser hele ugen på 20 folkebiblioteker i København for børnefamilier, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle er der noget for enhver!

Vi fejrer børnelitteraturens vakse varyler

I år sætter festivalen fokus på børnelitteraturens mange – elskede – skønne skarnsunger, kække kanaljer og vakse varyler. På bibliotekerne kan I blive en del af Pippis, Vitellos, Rasmus Klumps og mange andres universer gennem et hav af spændende aktiviteter, fx forfattermøder, booktalks, readathons, workshops, filmvisning, højtlæsning og meget mere.

Inden længe vil I kunne gå på opdagelse i programmet her på siden.

Til daginstitutioner

Vi elsker bøger har også masser af tilbud til daginstitutioner i hverdagene, bl.a. teater, højtlæsning, workshops filmvisning og meget mere. For at høre mere om, hvilke aktiviteter for daginstitutioner, der findes på bibliotekerne tæt på jer, så kig på listen nedenfor og skriv til børnebibliotekaren fra jeres bydel:

Vesterbro, Vanløse, Vigerslev, Valby og Sydhavnen: Tine Charlotte Due, HZ3L@kk.dk Østerbro: Rikke Smith, rsmith@kk.dk Nørrebro: Rasmus Riiskjær, J23W@kk.dk Indre by: Katrine Bruun Dahl, KG6F@kk.dk Amager: Helle Flintholm, E57U@kk.dk

Til skoler

Med 30+ arrangementer til skoleklasser i løbet af de fem hverdage under festivalen er det bare at slå jer løs! Til skoler tilbyder vi en lang række spændende forfattermøder med Anne Sofie Hammer, Maria Jarjis, Manu Sareen, Thomas Brunstrøm, Kasper Hoff og Thorbjørn Christoffersen (illustrator).

Vi tilbyder også et særligt forløb til skoleklasser som vi kalder ”bøger der vil dig noget – seriøst.” Her møder eleverne en forfatter som har skrevet en bog om noget, der kan være svært at tale om fx mobning eller køn og seksualitet. I dette spor kan I møde Sarah Engell og Tomas Lagermand Lundme. Arrangementerne er designet til børn i alderen 12+ og har særligt fokus på at skabe en dialog med eleverne. Der vil således muligvis være en workshop eller et quiz-element i forlængelse af foredraget.

For at høre mere om, hvilke aktiviteter for skoler, der findes på bibliotekerne tæt på jer, så kig på listen nedenfor og skriv til børnebibliotekaren fra jeres bydel:

Vesterbro, Vanløse, Vigerslev, Valby og Sydhavnen: Tine Charlotte Due, HZ3L@kk.dk Østerbro: Rikke Smith, rsmith@kk.dk Nørrebro: Rasmus Riiskjær, J23W@kk.dk Indre by: Katrine Bruun Dahl, KG6F@kk.dk Amager: Helle Flintholm, E57U@kk.dk

Om festivalen

Vi elsker bøger er en børnelitteraturfestival med fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen arrangeres af Københavns Biblioteker og henvender sig til børn i alderen 2-12 år samt deres voksne.

Festivalen er i 2020 støttet af Statens Kunstfond og Nordea fondens lokalpulje.

Følg med her på siden eller få nyheder om festivalen på vores facebook eller instagram.

Følg os på Facebook

Følg os på Instagram