Tilbud til skoler

I skoleåret 2018/2019 tilbyder Vigerslev Bibliotek forskellige undervisningsforløb for skoler i nærområdet. Vi har tilbud til forskellige klassetrin, både klassiske biblioteksorienteringer, booktalks, undervisningsforløb om digital dannelse og et forløb, hvor børnene lærer at lave video-boganmeldelser.

Praktisk info
Vi opfordrer til, at I kombinerer turen med et besøg på biblioteket. Især i forhold til Ordskatten, Booktalks og Biblioteksorienteringer.

Er du interesseret i at høre mere eller lave en aftale? Kontakt bibliotekar Kirsten Dam Pedersen på email: kirsten.dam.pedersen@kk.dk eller kig forbi biblioteket.

Ordskatten

Ordskatten - højtlæsning & sjov med ord
Målgruppe: 0. klasse
Varighed: ca. 35 minutter

Efter en kort indledning, hvor børnene aktiveres igennem dialog, læser bibliotekaren op af Ordtrolden af Siri Melchior og vi snakker om ord med dobbelt betydninger. Når besøget er ved at være slut, får børnene lov til at se, hvad der er i skatten..

Videoboganmeldelser

Lær at lave videoboganmeldelser med en gratis app til telefon og tablet
Målgruppe: 3.-4. klasse
Varighed: 4 x 45 minutter
Periode: april/maj 2019

Som forberedelse til forløbet skal eleverne læse en bog og udfylde en udvidet boganmeldelse med gode idéer til deres lille film. Eleverne lærer at bruge en gratis app, p.t. Videoshop, hvor de kan lave hver deres lille film, som skal inspirere andre. Eleverne lærer at sammensætte billeder, tekst, lydeffekter mv. i deres film. Samtidig lærer de, hvordan de kan indsende deres film til konkurrencen med Sommerbogen på Biblo.dk.

Tilbud til skoler 2018/2019

Hvordan du opfører dig - online
Målgruppe: 6.-7. klasse
Varighed: 2 x 45 minutter

Igennem oplæg, video og gruppearbejde med dilemmaer gennemgås og diskuteres muligheder og faldgruber for kommunikation på internettet. Eleverne skal som afslutning lave deres eget dilemma i gruppen, som tages op i plenum til sidst.

Tilbud til skoler 2018/2019

Inspiration til frilæsning
Målgruppe: 7.-8. klasse
Varighed: 45 minutter

Bibliotekaren fortæller om relevante bøger indenfor forskellige genrer til målgruppen med teasers og book trailers.
 

Biblioteksorienteringer 1.-7. klasse
Målgruppe: tilpasses klassetrinnet
Varighed: fra 45 minutter

Skal eleverne skrive en opgave om nogle bestemte emner? Vi har mulighed for at tilpasse biblioteksorienteringen til jeres aktuelle behov. Kontakt os for at høre nærmere.

Spørg biblioteket