Tilbud til skoler

Vi har forskellige tilbud til skolerne på Nørrebro.

Biblioteksorientering.

Vi laver introduktioner til bibliotekets fysiske og digitale tilbud for eleverne. Det kalder vi biblioteksorientering.
 

Emnebestillinger

Vi hjælper gerne med emnebestillinger.
Hvis I skal arbejde med et bestemt emne eller genre, kan vi skaffe bøger hjem til jer og have dem klar, når I kommer forbi. 
 

Sommerbogen - Individuel læsning i sommerferien.

Nogle børn mister læsefærdigheder i løbet af sommerferien. Københavns Biblioteker er med i den landsdækkende læsekampagne  "Sommerbogen". Læs mere om "Sommerbogen" - For deltagere
Du kan normalt bestille tid med din klasse til "Sommerbogen - klasseintroduktion" . Desværre kan vi ikke tilbyde arrangementet i år pga. Corona. Læs mere om "Sommerbogen" - For fagfolk. 

Arrangementer der fremmer læselysten

På Nørrebro Bibliotek holder vi løbende arrangementer der fremmer læselysten hos alle københavnere, store som små.
 

Litteraturfestivalen "Vi elsker bøger"

Hvert år holder Københavns biblioteker en børnelitterær festival "Vi elsker bøger" 
I løbet af festivalugen vil der være aktiviteter for både jer som skole, men også for børnene individuelt, eller sammen med deres familier.

Smart Parat Svar - En læse- og vidensquiz for 6. klasse.

Smart Parat Svar er en national læse- og vidensquiz, hvor 6. klasser landet over dyster imod hinanden. Hver skole stiller med ét hold på fem elever - fra samme klasse. Det er en god ide at de fem elever repræsenterer forskellige typer af viden. Selve quizzen afvikles i tre etaper: en lokal runde, en regional runde og den store landsfinale.

Deltagelsen i quizzen kan bruges i forbindelse med et forløb, fx om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. Klassen kan fx arbejde med fordybelse i emner, fremlægge for hinanden eller skabe egne quizzer.

Her er det muligt at læse mere om Smart Parat Svar.