Sonja Karlsen

Seneste indlæg

 • Ny skønlitteratur - uge 42 2017

  Ny skønlitteraturOnsdag 25. oktober 2017af Sonja Karlsen

  ”Vejfarende fremmed”, en ny stor episk roman af den amerikanske forfatter James Lee Burke, rammer snart de københavnske biblioteker. Romanen er fængende og alt er på spil: moral, ære, hævn og kærlighed. Det er en rigtig efterårsbog.

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 39 2017

  Ny faglitteraturTirsdag 3. oktober 2017af Sonja Karlsen

  Det store Luther og Reformationsår er ved at slutte og her på falderebet byder Syddansk Universitet ind med 3 binds værket "Reformationen i dansk kirke og kultur", om reformationens religiøse, kulturelle og samfundsmæssige betydning i Danmark fra 1517 til 2017, og Aarhus Universitet byder på "Reformationen : 1500-tallets kulturrevolution", hvor man hører om den påvirkning og forandring Reformationen skabte i Europa.

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 36 2017

  Ny faglitteraturTirsdag 5. september 2017af Sonja Karlsen

  I anledning af 100-året for Den Russiske Revolution udkommer der en hel del bøger om revolutionen og kommunismen bl.a. "Den folkekære stalinist : en biografi om Carl Madsen" skrevet af historikeren Chris Holmsted Larsen, hvor det mest er Madsens liv som advokat, der er i fokus. Der ud over kan nævnes "Den russiske revolution og borgerkrigen : da arbejderne tog magten" af forfatterne Jonas Foldager og Marie Frederiksen samt Lev Trotskijs "Læren af oktober : erfaringerne fra den russiske revolution".

  Læs mere
 • Nye film for voksne - uge 31 -34 - 2017

  Nye film og TV-serierTirsdag 22. august 2017af Sonja Karlsen

  Tre gode tips til hjemmebiografen kan denne gang være den "stille" men rigtig gode "Paterson" af Jim Jarmusch - om en buschaufførs helt almindelig liv eller synes man, at ens liv er for kort til stille film er musicalen La La Land måske et hit, her er der ikke sparet på noget: Dans, sang, kys (mange) og flotte billeder. Og er man lidt fascineret af fænomenet fake news, så se filmen Operation Avalanche, hvor USA, måske allerede under den kolde krig, landede på månen.

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 32 2017

  Ny faglitteraturTirsdag 15. august 2017af Sonja Karlsen

  3 spændende kunstnerbiografier om tegneseriekunstneren, filmskaberen David Lynch og kunstmaleren Per Kirkeby er blandt denne uges indkøb.

  Læs mere
Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366