Mød: Mikas Lang

11.09.23
Gennem den kommende tid præsenterer vi en række forfattere bosiddende i Nordvest. Jeg mødte Mikas Lang på Bisbebjerg Kirkegård en varm septemberdag.

Hvilket sted i Nordvest betyder noget særligt for dig?

"Kirkegården som vi sidder på. Jeg kan rigtig godt lide at bo i byen, specifikt Nordvest med bydelens mangfoldighed, men jeg har også brug for noget græs, og det kan jeg få her. Jeg har boet i bydelen i seks år, men jeg bliver ved med at finde nye lommer her på kirkegården. Og så kan jeg godt lide, at de døde, ikke bliver gemt væk; det relaterer sig til min praksis. At de døde stadig er en del af vores liv. Ligesom deres fortællinger."

Hvad er nogle af de emner, der optager dig mest i dit forfatterskab?

"Jeg vil gerne udfordre nogle af de måder, vi fortæller historier på, fx vil jeg gerne ombryde den lineære tid, fordi fortiden ikke kun hører til i fortiden. Den nære og den fjerne familiehistorie betyder noget – også i dag. Jeg har også lidt et anliggende med forskellige ord som fx farverne sort og hvid (…) at udfordre og udvide ords betydninger (…) noget af det, jeg selv arbejder med, er at skabe en litterær tradition, jeg selv kan være i. Med det mener jeg fx kropsligt og erfaringsmæssigt. Både med udgangspunkt i mig selv, men også med andres blikke og forskellige kunstneriske erfaringer."

Hvilke bøger – eller forfattere – har inspireret dig?

"Lone Aburas, Det er et jeg der taler (regnskabets time), Maja Lee Langvad, Hun er vred, bare for at nævne et par stykker. Særligt Aburas’ bog åbnede noget i mig.

Mikas Lang er forfatter til digte og et essay. Han har desuden oversat en række værker til dansk."

 

Daniel Hector Boysen - BIBLIOTEKET Rentemestervej

Materialer