Katrine Marie Guldager om Lotte og Birgithe

Forfatter Katrine Marie Guldager har indenfor det sidste år skrevet to bøger om vrede desperate retfærdighedssøgende kvinder over 50 år.

Jeg har fundet de her desperate, retfærdighedssøgende kvinder i mig selv, fortæller Katrine Marie Guldager om hovedpersonerne i hendes seneste to romaner.

Lyt til podcasten Månedens Forfatter

Skyggesiden

Hendes to seneste romaner tager udgangspunkt i livet for en folkeskolelærer og en socialrådgiver og tager fat i velfærdssamfundets skyggesider. 

Det politiske ligger meget tæt op af det eksistentielle.Jeg synes at det er vigtigt at sætte det personlige i forbindelse med det samfund som vi lever i.

Folkeskolelæreren og socialrådgiverens liv er påvirket af det samfund vi lever i, siger Katrine Marie Guldager i podcasten.

Tømmermænd og død ekskæreste

”Endnu en dag i Guds Skaberværk” om Lotte Andersen, en temmelig kontant socialrådgiver, stedmor, nabo og veninde, der pludselig befinder sig i en situation, som hun for en gangs skyld ikke selv har kontrol over. Hun vågner op med tømmermænd, en fyreseddel og en død ekskæreste.

Desillusioneret folkeskolelærer

Den anden bog som Katrine Marie Guldager fortæller om er  "Birgithe med th". Om Birgithe, mor til tre og desillusioneret folkeskolelærer, der mister sin mor og skal tømme hendes hus. Sorgen ripper op i fortiden og sårene fra ungdommen, hvor faren forlod familien.

Om podcasten

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 80 forfatterportrætter repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Musik: Mountain Air af Cody Francis/Silver Dollar af Roy Edwin Williams

 

Foto: Sara Galbiati -Gyldendal
18.09.23