Tilgængelighed på bibliotekerne

For dig med handicap og specielle behov

Københavns Biblioteker arbejder for at vores biblioteker er tilgængelige for alle.

På Københavns Biblioteker tilbyder vi forskellige former for betjening, så du kan vælge fysiske betjening på biblioteker eller betjening hjemmefra via telefon, mail eller hjemmeside.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente åbningstid.

De fleste af vores biblioteker er indrettet med god plads, så du kan komme rundt med kørestol, rollator eller barnevogn. Enkelte af vores biblioteker befinder sig dog i ældre bygninger, hvilket kan gøre det sværere at komme rundt.

Københavns Biblioteker er God Adgang mærket og du kan læse mere om adgangsforholdene under de enkelte biblioteker.

Om vores arrangementer

Icon Description

Vi forsøger så vidt muligt at gøre opmærksom på forhold, som kan besværliggøre deltagelse i et arrangement fx med en kørestol.

Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement, vil der næsten altid være en kontaktperson på arrangementet eller du kan kontakte Biblioteket Online.

Fører- og servicehunde

Icon Description

Fører- og servicehunde er altid velkomne på bibliotekerne. Derudover er det ikke tilladt at medbringe dyr på bibliotekerne.

Solsikkeprogrammet

Icon Description

Københavns Biblioteker er med i Solsikkeprogrammet.

 

Ikke alle handicap er synlige. Nogle er usynlige, fx ordblindhed, psykiske sygdomme, kroniske smerter, autisme, ADHD, demenssygdomme, hjerneskade, talehandicap, synsnedsættelse, blindhed, hørehandicap mv.

At leve med et usynligt handicap kan gøre hverdagen mere krævende, men andre mennesker kan have svært ved at forstå de udfordringer, du står i, simpelthen fordi dine udfordringer ikke kan ses.

Københavns Biblioteker arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Derfor har vi også fra 15. april 2023 tilsluttet os Solsikkeprogrammet, så vi kan hjælpe alle vores brugere på den bedst mulige måde.

Vi spørger ikke hvilken diagnose eller handicap du har, men vi spørger helt sikkert hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Læs mere om og køb Solsikkesnoren

Adgang for alle - oplæsning af tekster

Icon Description

Download programmet Adgang for alle og få din tekst læst op, f.eks. teksten her på vores hjemmeside, hvis du har svært ved at læse og stave.

"Adgang for Alle" er et program, der er udviklet af IT- og Telestyrelsen (nu Digitaliseringsstyrelsen). Du kan hente det gratis på nettet og installere programmet på din egen pc. Næste gang, du møder en tekst, du har svært ved at læse, åbner du programmet. Du markerer blot teksten, og så får du den læst op.

Læs mere om  programmet "Adgang for Alle" og hent det på adgangforalle.dk 

Adgang for Alle kan bruges af ordblinde og dårlige læsere, men ikke af blinde og meget svagtseende personer, da de ikke kan markere en tekst, som er en forudsætning for at få oplæst noget indhold. Denne gruppe bruger typisk mere avancerede hjælpemidler til navigation og oplæsning.