Mindetavle for Michael Strunge

Webersgade 17. Mindeplade for forfatteren Michael Strunge, der kastede sig ud af vinduet i en lejlighed i Webersgade.


Tekst på tavlen: "Michael Strunge / 1958-1986 / "Nu kan jeg flyve""

Mindetavle opsat på muren ved siden af en dør


Michael Strunge, digter. Født 19. juni 1958 i Hvidovre, død 9. marts 1986.
Michale Strunge voksede på i Hvidovre. 1977 blev han student fra Vester Borgerdyd Gymnasium. Efter nogle småjobs søgte han ind på Kunsthistorie på Københavns Universitet. Det var forkedeligt og han droppede hurtigt ud igen.
I 1978 debuterede Michale Strunge i tidsskriftet Hvedekorn. Samme år udkom hans første samling: Livets hastighed.
Michael Strunge havde voldsomme psykiske problemer og var flere gange indlagt på forskellge psykiatriske afdelinger. Han fik diagnosen maniodepressiv.
Den 8. marts 1986 sprang han ud fra et vindue i kærstens lejlighed på fjerde sal i Webersgade. Det sidste han sagde til hende var: "Jeg kan flyve".
På trods af hans korte liv, nåede Michale Strunge at udgive 11 digtsamlinger og få et eftermæle som et af 1980ernes helt store digtere.
(Kilde: Strunge, Michael af Karina Søby Madsen på Forfatterweb.)

Michael Strunge på Wikipedia
"Michael Strunge Jensen (19. juni 1958 i Hvidovre – 9. marts 1986) med pseudonymerne Simon Lack og Marcus Hitengel var en dansk digter. Han var den vigtigste digter i den generation af dansk poesi, som blandt andet er blevet kaldt firserdigtere eller punkpoesi. Perioden regnes som begyndelsen af postmodernismen i dansk litteratur."

Strunge, Michael på Litteratursiden.dk
"Af 80'ernes digtere var Michael Strunge på mange måder den mest tidstypiske -  han var indbegrebet af tidsånden, men han skabte også evigtgyldige poetiske perler.
De bedste af hans digte rækker udover den snævre tidsramme, med dens individualisering, kommercialisering og postmoderne identitetskaos, som de blev skabt i."