Mød børneværten Dina

Mit yndlingsområde på LÆS er bogstavkilden  

Mit yndlingsområde på LÆS må være bogstavkilden. Det er et område som lægger op til en masse forskellige typer leg, og det er fedt at se både de store og små udfolde sig og lege med bogstaverne. For nogle handler det om at bygge bogstavhuler, hvor man kan gemme sig, og for andre handler det om bare at sidde og sanse bogstaverne. Derudover er det en god anledning for at øve bogstavlyde og ord, når man sidder begravet i bogstaver. 

En bog fra barndommen

Jeg havde mange yndlingsbøger som barn, men en der står meget tydeligt for mig, er Mis med de blå øjne. Jeg tror jeg var meget draget af illustrationerne i bogen, som passer godt sammen med den simple og lidt finurlige historie om kattens jagt efter landet med de mange mus. Der er noget meget fint over historier, hvor tempoet er sat lidt ned, og man får lov at fantasere videre selv.  Derudover er jeg meget vild med sjove rim og remser. Særligt dem, hvor det hele bliver lidt fjollet og meningsløst. Da jeg arbejdede i en børnehave, læste jeg ofte rim for børnene. Vi læste bl.a. Mustafas kiosk af Jakob Martin Strid. Der er mange gode og sjove rim i den bog, hvilket giver anledning til en masse grin og leg med sproget.    

Dinas bedste trick til højtlæsning  

Mit bedste trick til højtlæsning er at bruge kroppen lige så meget som ordene. Vi bruger vores ansigt og vores krop til at kommunikere hver dag, og det er derfor også vigtigt også at bruge begge dele, når vi fortæller historier. Kommer der en stor elefant gående i historien, kan man fx løfte armene eller trampe i gulvet. På den måde bliver historien mere levende.   

Børnevært og meget mere

Jeg er i gang med en bacheloruddannelse i uddannelsesvidenskab, hvor jeg har arbejdet meget med forvaltning af dagtilbud. Jeg har arbejdet meget med børn og unge bl.a. som pædagogmedhjælper i fritidsklub og børnehave. Derudover har jeg været dansetræner i mange år. 

Når jeg ikke er på LÆS, går det meste af min tid med at passe mit studie. Jeg forsøger dog altid at skabe nogle pusterum, hvor der er tid til fx at tage på telttur i skoven, starte kreaprojekter, der aldrig bliver færdige, eller bare ligge og dase i en park og kigge på ænder.