Shutter Island - en spændingsroman af Dennis Lehane

21.10.09
Vi er tilbage i 1956 og denne tvetydige roman emmer af koldkrigsstemning: Talkoder der skal knækkes, traumatiske minder fra krigen der trænger sig på. Og hvem er ven og hvem er fjende?

U.S. Marshal Teddy Daniels og hans nye makker Chuck er på vej ud til Shutter Island. En lille ø nær Boston som bruges til opbevaring af U.S.As farligste fanger – sindsyge kriminelle med makabre mord på samvittigheden.

Den officielle opgave er at finde en kvindelig fange som er forsvundet ud i den blå luft fra et aflåst rum! Allerede under overfarten til øen ved de at en orkan er under opsejling, hvilket kan betyde total isolation fra fastlandet – sammen med sindsyge mordere …

På øen foretages eksperimenter med lobotomi og den nye psykofarmaka –  for man kan vel ikke bruge rotter til forskning inden for skizofreni?

En velskrevet og uhyggelig spændingsroman, men også en stærk historie om tabt kærlighed.
 
Udover romanen Shutter Island har Dennis Lehane skrevet  Mystic River (oversat til dansk med samme titel). En psykologisk thriller som har vundet flere bogpriser. Clint Eastwood har instrueret den anmelderroste filmudgave.

Lehane har også skrevet en krimiserie på foreløbig 5 bind med privatdetektiven Patrick Kenzie som hovedperson. Hver bog har en afsluttet handling, men det er nu rarest at læse dem i rækkefølge. Desværre har forlaget valgt kun at oversætte det sidste bind til dansk (En bøn om regn), men det er muligt at låne de engelske udgaver gennem biblioteket.

Besøg Dennis Lehanes egen hjemmeside

Interview med Dennis Lehane

Du kan reservere bogen her:

 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Reservér
  • Bog

Shutter Island

Af Dennis Lehane (2009)
Læs mere
Spørg biblioteket