Nye læsere - start, begynder, øvet

Dit børnebibliotek anbefaler 5 gode bøger om nytår til læsetræningen

Til læsestarten

I "Den store raket" køber Kurt og far en stor gul raket. Far vil også gerne have en ny bil. Hvad nu hvis den store raket røg lige ned i fars gamle bil? Så kunne han jo få en ny flot bil.
Find flere bøger i serien "Læseklub grøn -svær" her

I "Nytår hos Jens og Liv" er det nytårsaften og mens far laver mad gemmer Jens og Liv hans sko. Da far vil ud for at fyre en raket af, kan han ikke finde sine sko. Han leder og leder i mens Jens og Liv griner.
Find flere bøger i serien "Læs løs 3 lydret" her

Til begynderlæseren
For barnet, der lige har knækket læsekoden

"Kram og kakao - Sagas hemmelighed" er en skøn fortælling om Ella og Saga, som er bedste veninder. De skal holde nytårsaften sammen og passe på Ellas hund, fordi den måske bliver bange for alle raketterne. Ella glæder sig, men Saga virker lidt underlig - måske er hun sur. Hvad er der galt?
Find serien "Kram og kakao" her

Til den øvede begynderlæser 

I "Alfred og Lilli" har Alfred fået en ny hund, Lili. Lili kan slet ikke lide fyrværkeri og når hun hører det, løber hun alt, hvad hun kan hjem til huset. En mørk aften farer de vild. Alfred bliver bange, men så fyres der noget fyrværkeri af.
Find serien "Fire ben" her

"Fyrværkeri" er en flot fagbog, der gør dig klogere på: Hvad er fyrværkeri egentlig? Hvor stammer det fra? Og hvordan skal man omgås det?
Find flere bøger i serien "Faktisk!" her