Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek præsenterer hvert år en perlerække af forfattere, kunstnere og musikere til Christianshavns Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner. I år afholdes festivalen på Nordatlantens Brygge den 12. - 14.11.

Christianshavns Bibliotek har siden 2004 inviteret til Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner i lokalområdet. Til Christianshavns Bogfestival fejrer vi litteraturen og lyrikken med booktalks fra både spirende og prisbelønnede forfattere, minikoncerter, bogmarked, byvandringer og kunstinstallationer. 

Bøgerne får en ekstra dimension til Christianshavns Bogfestival, da de fysiske rammer relaterer og reflekterer de skreve fortællinger. Temaerne for festivalen har f.eks. været krigslitteratur på Søofficersskolen på Nyholm, historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg, krop og bevægelse i multihallen Hal C, en yderst appetitvækkende og sanselig udgave i Copenhagen Street Foods fristende omgivelser og litteratur på havnen, hvor festivalen sejlede publikum ud på litteratur-både i Københavns kanaler.

Christianshavns Bogfestival 2020

Pga. Covid-19 er festivalformatet lidt anderledes i år. Årets festivalprogram er inddelt i fire enkeltstående forfatterarrangementer, der alle afholdes i lige så trygge som hyggelige og inspirerende rammer på Nordatlantens Brygge. Du kan også købe bøger, se husets udstilling og komme på en litterær byvandring. Og vi ser frem til en perlerække af unikke litteraturoplevelser.

Find hele programmet på Nordatlantens Brygges hjemmeside eller forneden:

PROGRAM

TORSDAG 12/11 kl. 20 - Med Anna Elisabeth Jessen, Erik Skyum-Nielsen (om Gyrðir Elíasson) og Kristian Bang Foss.

Oplev Anna Elisabeth Jessen fortælle om og læse uddrag fra sin roman 'Om hundrede år', og Kristian Bang Foss samtale med Birgir Thor Møller om romanen 'Frank vender hjem'. Desuden fortæller litteraten og oversætteren Erik Skyum-Nielsen om den islandske forfatter Gyrðir Elíasson, hvis roman 'Sørgemarchen' udkommer på dansk selv samme dag.

Arrangementet varer to timer, og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.
Læs mere og køb billetter til torsdag den 12/11 her

FREDAG 13/11 kl. 16.30 - Med Lotte Kirkeby, Tóroddur Poulsen og Kira Skov duo.

Hør den færøske poet Tóroddur Poulsen præsentere og læse uddrag fra sin nye, danske digtsamling Valseværk og forfatter Lotte Kirkeby i samtale med Erik Skyum-Nielsen om hendes roman 'De nærmeste'. Oplev også en perlerække af unikke sange, når Kira Skov duo afslutter arrangementet med en minikoncert.

Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til fredag den 13/11 her

 

LØRDAG 14/11 kl. 12 - Med Carsten Müller Nielsen, Kim Leine og Siri Ranva Hjelm Jacobsen.

Hør Siri Ranva Hjelm Jacobsen præsentere og læse uddrag fra Havbrevene, hvori Atlanterhavet korresponderer med sin søster Middelhavet. Oplev også Carsten Müller Nielsen i samtale med Rasmus Riiskjær om romanen 'De døde fylder dagene med en smag af mønter' og Kim Leine i samtale med Birgir Thor Møller om romanerne 'De søvnløse' og 'Dansk Standard'.

Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til lørdag den 14/11 her

LØRDAG 14/11 kl. 16 - Med Dy Plambeck, Hanne Højgaard Viemose og Eva Tind.

Forfatter Eva Tind fortæller om kunstnerromanen 'Ophav' og Hanne Højgaard Viemose fortæller om sin seneste roman 'HHV, Frshwn: Dødsknaldet i Amazonas', der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Oplev også Dy Plambeck fortælle om sin seneste roman 'Til min søster'.
Arrangementet varer 150 min (inkl. pause), og der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter.

Læs mere og køb billetter til lørdag den 14/11 her

BROER OG BØGER – LITTERATURVANDRING - Kom på litterær byvandring fredag eller lørdag, begge dage kl. 15.

Broerne binder København sammen og litteraturen binder mennesker sammen. Tag på tur med historiker Jens Mandrup og hør om broernes betydning for København og om de kendte litterære personer, der har boet langs Københavns havn og Christianshavns Kanaler. 

Læs mere og find tilmelding til byvandring lørdag og søndag her

COVID-19


Forfatterarrangementerne afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.

ARRANGØRER


Christianshavns Bogfestival 2020 er arrangeret af Christianshavns Bibliotek i samarbejde med litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge og med støtte fra Statens Kunstfond og Christianshavns Lokaludvalg.

Læs mere om Nordatlantens Brygge her