Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek har siden 2004 inviteret til Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner i lokalområdet. Til Christianshavns Bogfestival fejrer vi litteraturen med forfatterforedrag, samtaler og litteraturvandringer i smukke og inspirerende omgivelser.

 

Historien bag Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek og en række skiftende samarbejdspartnere står for den årligt tilbagevendende litteraturfestival Christianshavns Bogfestival. Bogfestivalen blev først gang afholdt i 2004. Det skete på og omkring Christianshavns Torv, og i forbindelse med Verdens Bogdag som altid fejres d. 23. april. I 2010 blev det besluttet at festivalen skulle flytte rundt på Christianshavn og tematisere programmet efter stederne. Således har der tidligere været temaer om krigslitteratur på Nyholm og historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg. I 2015 og 2016 flyttede Christianshavns Bogfestival til Papirøen, hvor et samarbejde med Copenhagen Street Food resulterede i 2 velbesøgte og succesfulde festivaler under temaerne Papir og Vand. I 2017, 2018, og 2019 var Boghandel/Skifter en vigtig samarbejdspartner, og med afholdelse i Hal C skabtes rammerne for nogle af de mest velbesøgte arrangementer. Med temaet Mure fik skabte vi 2019 en passage til det 'forbudte land' Christiania. På trods af corona-udfordringer lykkedes det i efteråret 2020 at gennemføre Christianshavns Bogfestival med en række arrangementer på Nordatlantens Brygge. I 2021 blev bogfestivalen spredt ud over hele Christianshavn, og endnu flere samarbejdspartnere fik mulighed for at byde ind og være med. Med de mere end 15 år på bagen er Christianshavns Bogfestival blevet en vaskeægte teenager som ikke er bange for at prøve nye og forskellige udtryk af, og vi søger på bedste vis at afspejle den mangfoldighed som lokalområdet rummer. 

Christianshavns Bogfestival på Facebook

Christianshavns Bogfestival 2021: Intet menneske er en ø

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, mens behovet for at dele de stærke litterære opelvelser med andre samtidigt er stort. For intet menneske er en ø.

Christianshavns Bogfestival 2021 er støttet af Christianshavns Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg og Statens Kunstfond.

Samarbejdspartnere i 2021

Christianshavns Beboerhus

Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Copenhagen Contemporary

Islands Ambassade i København

Kanalhuset

Menighedseplejen på Christianshavn - et samarbejde mellem Christians Kirke og Vor Frelsers Kirke

Mikrofest

Nordatlantens Brygge

Overgaden Institut for Samtidskunst

Sofiebadet

Statens Værksteder for Kunst