Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek har siden 2004 inviteret til Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og kulturinstitutioner i lokalområdet. Til Christianshavns Bogfestival fejrer vi litteraturen med forfatterforedrag, samtaler og litteraturvandringer i smukke og inspirerende omgivelser.

Historien bag Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek og en række skiftende samarbejdspartnere står for den årligt tilbagevendende litteraturfestival Christianshavns Bogfestival. Bogfestivalen blev først gang afholdt i 2004. Det skete på og omkring Christianshavns Torv, og i forbindelse med Verdens Bogdag som altid fejres d. 23. april.

I 2010 blev det besluttet at festivalen skulle flytte rundt på Christianshavn og tematisere programmet efter stederne. Således har der tidligere været temaer om krigslitteratur på Nyholm og historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg. I 2015 og 2016 flyttede Christianshavns Bogfestival til Papirøen, hvor et samarbejde med Copenhagen Street Food resulterede i 2 velbesøgte og succesfulde festivaler under temaerne Papir og Vand. I 2017, 2018, og 2019 var Boghandel/Skifter en vigtig samarbejdspartner, og med afholdelse i Hal C skabtes rammerne for nogle af de mest velbesøgte arrangementer. Med temaet Mure fik skabte vi 2019 en passage til det 'forbudte land' Christiania. På trods af corona-udfordringer lykkedes det i efteråret 2020 at gennemføre Christianshavns Bogfestival med en række arrangementer på Nordatlantens Brygge. I 2021 blev bogfestivalen spredt ud over hele Christianshavn, og endnu flere samarbejdspartnere fik mulighed for at byde ind og være med. 

Med de mere end 15 år på bagen er Christianshavns Bogfestival blevet en vaskeægte teenager som ikke er bange for at prøve nye og forskellige udtryk af, og vi søger på bedste vis at afspejle den mangfoldighed som lokalområdet rummer.