Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek har siden 2004 inviteret til Bogfestival i samarbejde med lokale aktører og institutioner i lokalområdet. Til Christianshavns Bogfestival fejrer vi litteraturen med forfatterforedrag, samtaler og litteraturvandringer i smukke og inspirerende omgivelser.

Christianshavns Bogfestival 2021: Intet menneske er en ø

Christianshavns Bogfestival vender i 2021 blikket mod verden omkring os og mod os selv. Med litteraturen som rejseguide inviterer vi publikum på en tour til både nære og fjerne verdener, og vi belyser fiktionens evne til at skabe rum for drømme, eskapisme og refleksion. Ved at vende blikket udad giver vi samtidig mulighed for at vende blikket indad, for selvom vi uløseligt hænger sammen med den verden der omgiver os, så spiller de indre rejser også en afgørende rolle for det enkelte menneske. Særligt i usikre tider som disse, har vi brug for at kunne forsvinde helt ind i litteraturen, mens behovet for at dele de stærke litterære opelvelser med andre samtidigt er stort. For intet menneske er en ø.

Historien bag Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bibliotek og en række skiftende samarbejdspartnere står for den årligt tilbagevendende. litteraturfestival på Christianshavn. Bogfestivalen begyndte i 2004 på og omkring Christianshavns Torv i forbindelse med Verdens Bogdag. I 2010 blev det besluttet at festivalen skulle flytte rundt på Christianshavn og tematisere programmet efter stederne. Således har der tidligere været temaer om krigslitteratur på Nyholm og historisk litteratur ved Stadsgraven på Christianshavns Voldanlæg. I 2015 og 2016 flyttede Christianshavns Bogfestival til Papirøen, hvor et samarbejde med Copenhagen Street Food resulterede i 2 velbesøgte og succesfulde festivaler under temaerne Papir og Vand. I 2017, 2018, og 2019 har Boghandel/Skifter været en vigtig samarbejdspartner, hvilket har resulteret i de mest velbesøgte arrangementer hidtil. Ca. 2000 deltog og med tre scener og en stor hal til rådighed var der plads til alle. Med de mere end 15 år på bagen er Christianshavns Bogfestival blevet en vaskeægte teenager som ikke er bange for at prøve nye og forskellige udtryk af.

Samarbejdspartnere i 2021

Christianshavns Beboerhus, Christians Kirke, Det Kongelige Akademis Bibliotek, Kanalhuset, Mikrofest, Nordatlantens Brygge, Overgaden Institut for Samtidskunst, Sofiebadet, Statens Værksteder for Kunst, Vor Frelsers Kirke.