Podcast

Københavns Biblioteker producerer forskellige podcasts om historie, kultur og litteratur. Redaktør: Berit Freyheit. befrey@kk.dk

Vælg mellem følgende podcasts:

Podcastserien 'Bag om København'

Podcast-serien tager dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen… eller som bare fortæller en rigtig god historie. Ofte tages der udgangspunkt i byens bagside, den mørkere del af Københavns historie,
Se i øvrigt også bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn https://bibliotek.kk.dk/temaer/koebenhavn.

Læs mere - og find episoderne her.


I Kundskabens Hotel inviterer vi dig ind på biblioteket til levende og personlige præsentationer af litteratur, viden, film, musik – alt det bedste fra Københavns biblioteker.
Læs mere - og find episoderne her.

Børnebogcast er en podcast til forældre, der savner inspiration til, hvad deres børn selv kan læse og til højtlæsning. Julie Arndrup, børnebibliotekar - med gæster, hjælper dig med at sortere i alle de mange dejlige bøger der udkommer. Vi snakker med bl.a. børn, forskere og forfattere om læsning og anbefaler bunkevis af gode bøger. Læs mere og find episoderne her.

Podcastserien 'Månedens Forfatter'

Hver måned inviterer Københavns Hovedbibliotek forfatteren til 'Månedens forfatter' ind til et foredrag. Dette foredrag optages og podcastes.

Lyt til forfattere som Katrine Marie Guldager, Hans David-Nielsen og Sissel-Jo Gazan fortælle om deres bøger.
Find foredragene her.

Podcastserien 'Vi elsker bøger'
'Vi elsker bøger'-podcast produceres af Københavns Biblioteker i forbindelse med afholdelsen af Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival af samme navn. Podcasten dykker ned i emner der vedrører børns litteratur, læsning og sproglige udvikling og består af både foredrag og interviews.
 

Dagens Lydavis udkommer hver dag mandag til fredag klokken 12, og indeholder artikler fra Berlingske, Information, Jyllands-Posten og Politiken.
Podcasten følger avisernes dækning af emner, der omhandler København.
 
Kulturlyt

Kulturlyt indeholder alt fra skuespillerinterviews til koncertanmeldelser, og består af aktuelle nyhedsartikler om teater, kunst, musik og litteratur
fra de fire store dagblade; Berlingske, Information, Jyllands-Posten og Politiken. Kulturlyt udkommer hver mandag eftermiddag.
Lyt til den seneste udgave