Sommerbogen

Masser læseglæde i sommerferien

Endnu en gang inviterer De Danske Børnebiblioteker alle børn og unge i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læseudfordring, Sommerbogen. 
Sommerbogen løber af stablen i perioden fra den 11. juni til 21. august 2021, og det er nemt at deltage.

Sådan deltager du

Det kræver ingen tilmelding at deltage i Sommerbogen, men vil du være med i læseudfordringen, skal du; 

  • hente et udfordringsark på biblioteket fra den 11. juni - eller selv printe udfordringsarket her.
  • læse mindst tre bøger - og gennemføre mindst 10 udfordringer fra arket
  • skrive tre anmeldelser på bagsiden af udfordringsarket 
  • aflevere det udfyldte udfordringsark på biblioteket senest den 21. august 2021. I den forbindelse modtager alle børn en boggave, som tak for den gode indsats.

  Husk at tjekke bibliotek.kk.dk for åbningstider og gældende corona-regler.

Alle børn kan deltage én gang. 

Kan man vinde noget?

Alle børn, der gennemfører i læseudfordringen får som tak for den gode indsats en boggave, samt en økologisk mulepose og en sej HuskMitNavn pin, når de afleverer udfordringsarket på et af Københavns Biblioteker. Derudover er alle børn, der gennemfører Sommerbogen, samtidigt med i den landsdækkende konkurrence om tre hovedpræmier; at få 5 minutter til at 'gå amok' i en boghandel.

Hvad er Sommerbogen?

Sommerbogen er en læsekampagne for alle børn i alderen 6 og 15 år, med fokus på at styrke læselysten. Bag kampagnen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder for Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie - og derpå at skabe masser af læselyst og -glæde. Find materialer for fagfolk her - eller læs mere om Sommerbogen på Læsesporet. 

Find masser af inspiration på Københavns Bibliotkers nye børneunivers eller her på siden - og husk, de voksne kan også finde inspiration til sommerlæsningen og deltage i årets sommerkampagne #barelæse her 

God sommer - og god læselyst!