Sommerbogen

Masser af læseglæde i sommerferien

Fokus på læsning i sommerferien er noget, der fylder på alle biblioteker og skoler rundt om i landet. Og i den grad også på Københavns Biblioteker.

Gennem mere end 20 år har Sommerbogen været et fast element på mange af landets børnebiblioteker, og haft til formål at stimulere børnenes læselyst og med anmeldelser bidrage til inspiration børnene imellem.

De danske børnebiblioteker står bag den landsdækkende læselystkampagne Sommerbogen for børn og unge mellem 6 og 15 år

Hvad skal deltagerne?

For at være med skal børnene læse tre bøger og klare 10 udfordringer i deres ferie – og de har derpå mulighed for at deltage i lodtrækningen om en af de tre hovedpræmier, og muligheden for at tømme en boghandel på 5 minutter.

Alle deltagere der gennemfører Sommerbogen 14. juni-24. august er desuden sikret en flot bogpræmie og en mulepose.

For at gøre det sjovere og for at højne læseglæden, er der indlagt en række udfordringer, der skal løses undervejs. De udfordringer står på Udfordringsarket, som både kan printes ud eller hentes på dit lokale bibliotek i dagene op til og under hele konkurrencens forløb. Deltagerne skal derudover anmelde minimum tre læste bøger.

Anmeldelsesarket er desuden lavet således, at man efterfølgende kan klippe anmeldelserne ud, sætte dem i bøgerne og bruge dem til inspiration børnene i mellem.

Læs mere om Sommerbogen på Læsesporet

Vi glæder os til at 'se' jer - indtil da er der masser af læseinspiration her på siden eller i Københavns Bibliotekers store børneunivers.

Find Københavns Bibliotkers digitale børneunivers
 

God læselyst! 

Med venlig hilsen Københavns Børnebiblioteker