Litteratur og lyrik

Hvilken (Tour) læser er du?

Sportsdirektøren sætter sit (Tour)læsehold.

Af Lene Zibrandtsen

Tags

Tema - Sommer

Nu hvor Tour de France nærmer sig sin afslutning, (kom så Jonas!!!!) kom jeg til at tænke på, at lige som der er forskellige typer cykelryttere, så er der også forskellige læsere. Er du en bjergrytter, en sprinter, enkeltstartsspecialisten eller måske den uundværlige vandbærer? Lad sportsdirektøren sætte læserholdet, - jeg lover, der er ikke en eneste bog om cykling på listen.

- "Er det ikke herligt at se så mange mænd i cykelshorts?"
Citat: Jørgen Leth

Bjergrytteren

Det er dig, der ikke er bange for det (afsindige) høje sidetal eller som ”En danseuse” elegant blæser over høje lixtal, som var det Valby Bakke. Du er ikke bange for det lange seje, stejle træk, hvor benene syrer til og munden skummer – du henter dig bare en kop kaffe mere og sætter dig godt til rette. Afgjort typen der bruger bogmærker. Ulysses er det ultimative bjerg – dit personlige Mont Ventoux, men den prikkede bjergtrøje kan også erobres på andre tinder – her finder du titlerne til ”Grimpeur’en”

Enkeltstartsspecialisten

Det er dig og kampen mod klokken. Du er tempolæseren, der læser fuldstændig fokuseret, intet kan hyle dig ud af din læseboble, ikke engang dårlige mellemtider (jeg skuler til dig- ukrudt, vasketøj, møder).
Måske er du typen der læser én bog om året, ah endelig sommerferie, nu er det tid til at slappe af og læse den bog du har hørt så meget om. Du har udstyret i orden, og e-bogslæseren er en klar favorit. Uanset hvilken enkeltstartsspecialist du er, så har vi bogen til dig.

Sprinteren

Du er feltets rebel, dig der forstår at placerer dig bag din leadoutman (hej hej bibliotekar) inden du eksploderer i fart og brager over målstregen. Du drømmer om den grønne trøje og sejren i Paris, din belønning for at have kæmpet dig igennem de høje bjerge, som en del af gruppettoen. Kort og godt er dit motto, og en pageturner kan afgjort sætte fart på dine hjul. Æselører (gisp) kan forekomme, men bogmærker er ikke nødvendige. Find bøgerne til din spurt.

Vandbæreren

Du er helt uundværlig, bibliotekernes ”bread and butter” og den der får det hele til at køre. Det er dig, der sørger for at holde dig orienteret i nyhedsbreve og på Instagram. Du ved hvad der rører sig i det litterære (cykel)felt, og kan altid levere en anbefaling til en god gedigen læseoplevelse. Louisiana Litterature er dit øjeblik i spotlightet, -der hvor du går i udbrud, og får vist holdets trøje frem – du elsker jo dit stofnet fra BogForum!  Anmelderdarlings og bestsellers er din ”doping” og vi leverer gerne.