Fluxus-flirteguiden: Start en litterær forårsflirt

Litterær Fluxus leverer de litterære esser, du kan hive op af ærmet, næste gang du spotter et labert lamseben igennem et hul i boghylderne.

Af LitterærFluxus

Foråret er over os, safterne stiger i blad og gren, og på Københavns bænke titter læsere op fra støvede paperbacks med forlegne længselssuk. Ak ja: som litterat er det sjældent inspirationen, der mangler – men når det kommer til en succesfuld forårsflirt, drejer det sig ikke om størrelsen på din bogsamling, men hvad du formår at gøre med den. 

Som altid er nyhedsbrevet Litterær Fluxus din litterære wing man (m/k/x); klar til at sikre, at dine lumre tilnærmelser fremstår med en vis litterær klasse, når vi præsenterer: Forførerens guide til sofistikerede tilnærmelser. 
 

Hvis du bare gerne vil snakke om sex 

“What holds the world together, as I have learned from bitter experience, is sexual intercourse.”.  Fra "Krebsens vendekreds" af Henry Miller

Du elsker at snakke om det. Du kan vitterligt ikke lade være. Men du er usikker på, hvorvidt det nu også er anseeligt – sådan, hen over påskebordet? Grib et eksemplar af Henry Millers mesterværk (oprindeligt planlagt under titlen ’Crazy Cock’ og forbudt i USA under pornografiloven indtil 1964) og bryst dig af maestroens (op)rejsning til ikonstatus i de finere litterære miljøer netop for sin endevenden af alt det beskidte og forbudte i 1930’ernes bohême-Paris. Med Miller ved din side er det nærmest din pligt at kævle løs om sex, sex og atter sex. For ytringsfriheden!
 

Til når vandene skal testes

“Anything that brings me closer to illness and the edge of death makes me more faithful. It is only when you make me suffer that I feel safe” - O’s historie af Pauline Réage. 

Måske har du været gift i 31 år. Måske er du havnet på date nummer tre med en person, som faktisk virker nice. Uanset, så kan det være svært at finde modet til at fortælle om alt det nederdrægtige, der banker bag de forårskåde frontallapper. No Sweat. Helt nonchalant bringer du Pauline Réages kultklassiker om den depraverede, underkastelseshungrende O på banen – sådan, lidt a pro pos den nylige kampdag, og er det ikke interessant, at den blev forbudt i Danmark, da den udkom? Vi er sandelig et andet sted i dag, n’est-ce-pas? Med O som konversationel kompagnon vil du hurtigt fornemme, om der bliver brug for safe words senere på aftenen.  
 

Når elskovsretorikken behøver lidt poetisk finpudsning

“I love you as one loves certain obscure things, secretly, between the shadow and the soul. – Sonnet XVII af Pablo Neruda

Vi (please at det er et vi) er alt for mange, der til tider akavet forsøger os med frække replikker til vores partner, men talegaverne er ikke hvad de har været, og alt der kommer ud er grødede sætninger med en aroma af leverpostej, der giver lige nøjagtigt 0 på stemningsbarometeret. Så drop dine idéer om kinky elskovsretorik – lad poesien tage over! Begynd eksempelvis hos elskovens store besynger Pablo Neruda, hvis længselsfulde ”Hundrede kærlighedssonetter” er så notorisk uimodståelige, at de endog optræder som omdrejningspunkt i en af fortællingerne i Lisa Taddeos skandaløse meditation over kvindeligt begær ”Tre kvinder”. 

Til midtvejskrisens latente libido

“The problem began right at the start, with one of us entirely inside the other, a state that seemed close but was fundamentally distant.” Fra “På alle fire” af Miranda July

Mangen en gang er motelværelser og overgangsalderen blevet bebrejdet for henholdsvis usmageligt og ugideligt sexdrive. Men nok er nok. Det er tid til at genskrive historien, for hvem orker andres pis om, at være fyrre, fed og færdig uden den mindste lyst eller mojo. Spring med på Miranda Julys erotiske roadtrip og genoplev motelværelsets slidte, men sublime univers for sexfantasier og eksistentiel selvransagelse. For at citere romanen, der citerer Simone de Beauvoir: ‘You can’t have everything you want but you can want everything you want.’ På vegne af forlegent lumre litterater verden over: Preach, Miranda! 
 

Med disse uimodståelige stykker litterær lokkemad sender vi dig trygt ud på vårens spirende jagtmarker. Husk blot det gode spejderråd: man bør efterlade en spejderhytte (og en litterær forårsfling) i bedre stand en man fandt den – og helst med en chokerende bog at lune sig ved.

Og skulle du fantasere om flere forårskåde litteraturfifs, så husk naturligvis at tilmelde dig Litterær Fluxus!