Den rockende og rullende ungdomsterror i 1950'erne
Musikken er rædselsfuld og de unge går amok på gader og stræder, slås med politiet, siger deres forældre imod - og tænker helt åbenlyst på … sex!
Af Berit Freyheit
Psykiatere kalder Rock’n’roll en smitsom sygdom, musikkritikere jamrer sig over den nye musikform, der holder teenagere tryllebundet og pisker stemningen i koncertsalene op til emotionelle højder. Højder, der ofte giver sig udslag i masse-hysteri, hvor de unge mennesker springer op på scenen og river tøjet af orkestrets medlemmer.
Det går ikke stille af, da rock og rul invaderer de unger – i det første spæde ungdomsrør i nyere tid, der chokerer den ældre generation.
Forbenede oldinge over 17 forstår det ikke, men det uundgåelige er sket. Rock’n’roll-vanviddet, som under ophidsede tumulter og larmende uro er på en ubønhørlig fremmarch over kontinenterne, er over os!
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
I podcastserien ”Bag om København” præsenterer Københavns Biblioteker fortællinger, der pirrer nysgerrigheden og udvider din forståelse af København, af Danmark, af vores fælles fortid. Københavns historie er fyldt med drama, intriger, gys gru og kærlighed - og uforglemmelige skikkelser, der har formet ikke kun byen, men også resten af Danmark.
Perfekt til: Historieinteresserede, københavnere og byens gæster - og alle, der elsker en god historie
Historierne er skrevet og fortalt af Berit Freyheit for Københavns Biblioteker
Musik: Epidemic Sound