Herman Bang og Den store Sædelighedssag 1906-07
Bag om København’ følger i Herman Bangs fodspor og tegner et billede af hvordan livet var for en offentlig kendt homoseksuel mand i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.
Af Berit Freyheit
Blandt alle de uappetittelige herre, der står for retten i denne tid, ja, selv over dem, der sidder og driver selvbesmittelse i cellerne, står forfatteren Herman Bang som den modbydeligste og farligste homoseksualitet.
Sådan skrev avisen ’Middagsposten om den mest offentligt kendte homoseksuelle, Herman Bang, i forbindelsen med ’Den storesædelighedssag 1806-07’ - og avisen forsatte:
Herman Bangs tilbøjeligheder er jo velkendte. Han, denne vor hjemlige Oscar Wilde, er et af de styggeste eksempler på, hvad der af en overbærende offentlighed kan tilgives en mand, blot fordi han er en talentfuld skønånd. Udartethed, denne sygelige og næsten vanskabte ’neurose’ – som Georg Brandes engang kaldte ham – har i virkeligheden fordrejet og besmittet store dele af ungdommen.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
I podcastserien ”Bag om København” præsenterer Københavns Biblioteker fortællinger, der pirrer nysgerrigheden og udvider din forståelse af København, af Danmark, af vores fælles fortid. Københavns historie er fyldt med drama, intriger, gys gru og kærlighed - og uforglemmelige skikkelser, der har formet ikke kun byen, men også resten af Danmark.
Perfekt til: Historieinteresserede, københavnere og byens gæster - og alle, der elsker en god historie
Historierne er skrevet og fortalt af Berit Freyheit for Københavns Biblioteker
Musik: Epidemic Sound