- Tid
- 19:00 - 21:00
- Sted
- Arrangementslokalet på 1. sal
- Bibliotek
- Brønshøj Bibliotek
- I samarbejde med
- Aarhus Universitet
- Adresse
-
Krabbesholmvej 3
2700 Brønshøj
Danmark
Alle er velkomne, når vi livestreamer naturvidenskabelige foredrag direkte fra Aarhus Universitet.
Om foredraget
I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde – både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Hvordan kunne mange planter og sommerfugle alligevel finde levesteder i middelalderens danske kulturlandskab – fx side om side med landbruget? Truslerne mod den vilde natur er menneskeskabte, men vi mennesker har også nøglen til at vende tilbagegangen til fremgang.
I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr – blandt andet huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil være din guide på en tidsrejse gennem det historiske landskab, som var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil tage dig helt frem til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører melder sig på banen i kampen om at skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark. Hør Anne fortælle om en række naturforbedrende projekter der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark – både initiativer hos private borgere, hos myndighederne og hos store og små erhvervsvirksomheder.
Du vil i foredraget få indsigt i naturens spilleregler – herunder de naturlige økosystemer i Danmark – da det at kende naturens spilleregler er en del af løsningen som vil for alvor give plads til de truede arter.
Hold øje med efterårets livestream
Foredraget livestreames direkte fra Aarhus universitet, og er en del af en række livestreamede foredrag, du kan deltage i dette efterår.
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.
Efterårets naturvidenskabelige livestreams
-
Foredrag og debat24. sep 2024
Spejlbilleder og molekyler
Professor i kemi, Karl Anker Jørgensen fortæller om spejlbillede-molekyler.
Alle er velkomne, når vi livestreamer naturvidenskabelige foredrag direkte fra Aarhus Universitet.Brønshøj Bibliotek
Gratis
-
Foredrag og debat01. okt 2024
Jordens forhistoriske klimakatastrofer
Professor i geofysik, David Lundbek Egholm fortæller om jordens klimahistorie, kulstofkredsløbet og menneskers indflydelse på det.
Alle er velkomne, når vi livestreamer naturvidenskabelige foredrag direkte fra Aarhus Universitet.Brønshøj Bibliotek
Gratis
-
Foredrag og debat22. okt 2024
Teleskopet – vores øje til universet
Hør professor i astrofysik, Hans Kjeldsen og museumsinspektør ved Science museerne, Hans Buhl, fortælle om teleskopets historie og hvordan det er nøglen til at forstå universet.
Alle er velkomne, når vi livestreamer naturvidenskabelige foredrag direkte fra Aarhus Universitet.Brønshøj Bibliotek
Gratis
-
Foredrag og debat05. nov 2024
Tal, tilfældigheder og tipping points
Statistik kan nemt misbruges og fejltolkes, men statistik spiller også en vigtig rolle i at forstå verden omkring os. Hør om statistikkens heldige og mindre heldige historier og dyk ned i den nyeste forskning omkring tipping points i klimaet med professor i statistik, Susanne Ditlevsen.
Alle er velkomne, når vi livestreamer naturvidenskabelige foredrag direkte fra Aarhus Universitet.Brønshøj Bibliotek
Gratis
-
Foredrag og debat19. nov 2024
Videnskaben bag øl
Deltag i online foredrag om øl. Undervejs smager vi på de øl, som der tales om i foredraget.
Brønshøj Bibliotek
30 DKK