Litteratur og lyrik

Stjernekigger: Biskops Arnös Författarskola

Skyd weekenden i gang med et helt særligt og nordisk litteraturtilbud!
Tid
16:00 - 18:00
Sted
4. sal, "LIVE", Store scene
Bibliotek
Hovedbiblioteket
Adresse

Krystalgade 15
1172 København K
Danmark

Fredag den 14. juni er vi på Hovedbiblioteket stolte over at kunne præsentere 10 talentfulde elever fra den anerkendte svenske forfatterskole Biskops Arnös Författarskola.

Det kan du opleve

Blandt eleverne er både danskere og svenskere. De vil kort fortælle om deres oplevelser på forfatterskolen og læse op af de tekster, der er blevet til, mens de har gået der.

Så udover behagelig oplæsning, får du altså muligheden for at stifte bekendtskab med nogle af nordens største forfattertalenter, inden deres bøger havner på vores reoler.

Arrangementet er opdelt i to dele. Først læser første halvdel af eleverne op. Dernæst holder vi en pause, inden resten læser op.

Tag rigtigt godt imod dem!

Om gæsterne og skolen

Biskops Arnös Författarskola er en svensk forfatterskole. Hvert år danner skolen ramme for 16 elever i skønlitterær skrivning.

Skolen ligger på en lille ø nord for Stockholm. Her bor størstedelen af eleverne under opholdet. Omgivelserne skaber en særlig form for fordybelse, hvor eleverne får gode forudsætninger for hele tiden at forholde sig til det skrivende og læsende rum.

Dagene består af undervisning i litterære temaer, genrer og tilgange, samt mere fokuserede samtaler om de enkelte elevers praksis og tekster. Undervisningen tager flere aktive forfattere sig af, og undervejs gæster et udvalg af andre skandinaviske forfattere, kunstnere og forlag også skolen.

Årgangen 2023/2024 har bestået af både svenskere og danskere og spændt over prosa, poesi og dramatik.

Om Stjernekigger

Hvis du interesserer dig for den nyeste litteratur og kan lide at høre forfattere læse op af deres tekster, så er arrangementerne ”Stjernekigger” noget for dig.

Med arrangementerne retter Hovedbiblioteket blikket mod himmellegemet for at finde de nyeste stjerneskud på litteraturhimlen og dermed forfatterne til de bøger, der venter os i fremtiden.

Praktisk info

  • Arrangementet er klokken 16-18 på Københavns Hovedbiblioteks 4. sal "LIVE".
  • Arrangementet er gratis og uden pladsbilletter. Bemærk, at udsynet til scenen er begrænset fra visse pladser.
  • Vi åbner til salen kl. 15.30.

Find vej

Fra Hovedbibliotekets hovedindgang kan du finde 4. sal på følgende måder:

  • Tag elevatoren på din højre hånd, når du står med ryggen til Krystalgade.
  • Tag trapperne på din højre hånd, når du står med ryggen til Krystalgade.
  • Tag rulletrapperne op til 3. sal. For enden af sidste rulletrappe går en trappe på din højre side op til 4. sal.