Juletræet på Blågårds Plads tændes i år med nissemagi

11.11.20
Årets juletræstænding på Blågårds Plads tager utraditionelle metoder i brug.

Selvfølgelig skal vi have et stort juletræ på Blågårds Plads, men i år kan vi ikke mødes og synge sammen om det, som vi plejer, når træet tændes d. 1. december. Alligevel bliver juletræstændingen en fælles begivenhed i kvarteret.

Hent en julepose på Blågårdens Bibliotek

Fra den 23. november kan alle børn hente en gratis julepose på Blågårdens Bibliotek. I posen er der klippeklistre-udstyr, så man kan lave sin egen juletræspynt til at hænge på træet, når man har lyst. Posen indeholder også et julehygge-kit, som skal tages i brug den 1. december. Her opfordrer Blågården nemlig alle børn og barnlige sjæle til at hjælpe med at tænde træet ved hjælp af nissemagi – hjemmefra.

Tænd træet hjemmefra med nissemagi

Den 1. december kl. 17 synger vi i fællesskab ”På loftet sidder nissen” - hjemme i stuerne eller ud ad vinduet. På Blågårdens Biblioteks Facebookside sender vi live fra Blågårds Plads, hvor koret Ørevox vil synge for. Efter fællessangen fremsiger vi alle sammen et magisk nissevers og puster hemmeligt juletryllestøv afsted. Verset og tryllestøvet findes i poserne, der selvfølgelig også indeholder juleknas og julelys, så julehyggen kan sprede sig i de små hjem. Ørevox giver efterfølgende en lille korkoncert, som også kan nydes hjemmefra. Næste gang børnene går forbi pladsen, kan de se, at magien har virket – træet stråler smukt!

Blågården håber, at mange har lyst til at være med til denne alternative juletræstænding, så vi kan starte december med en hyggelig, fælles julebegivenhed – uden at mødes.

Med ønsket om en magisk december,
Blågården – Blågårdens Bibliotek, Kulturhuset Støberiet, Kapelvej 44 og Korsgadehallen