7 oktoberbøger

Cæcilie fra Kulturstationen Vanløse anbefaler 7 bøger, der passer perfekt til oktober

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst med blæsende og kolde dage. Men hvad er bedre end at sidde med en bog og en kop kaffe under et varmt tæppe, mens vinden suser udenfor?

Her er syv bud på bøger, du kan kaste dig over denne oktober måned:

Om efteråret

”Om efteråret” af Karl Ove Knausgård er en smuk lille eftertænksom bog. I hvert af efterårets tre måneder; september, oktober og november skriver en far tyve encyklopædiske tekster til sin ufødte datter. Teksterne fortæller om genstande, kultur, kroppen, følelser og familien, som venter, når barnet om nogle måneder kommer til verden. Bogen er første bind af fire.

Tavshed i oktober

”Tavshed i oktober” er skrevet af Jens Christian Grøndahl. Romanen er en fin mosaik af sansning og refleksion, hvor fortid og nutid væves ind i hinanden -en rejse i tiden og de tilfældigheder, der har styret hovedpersonens liv. Personer, steder og stemninger står mejslet i Grøndahls velkendte prosa.

Stormfulde højder

”Stormfulde højde” af  Emily Brontë er indbegrebet af efterårsstemning med vindblæste og dystre engelske landskaber og herregårde. Har du endnu ikke læst denne storladne fantastiske klassiker og kærlighedshistorie, så er denne måned et perfekt tidspunkt at gå i gang.

En dag i oktober

”En dag i oktober” skrevet af  den store norske forfatter Sigurd Hoel er en anden klassiker, der er et godt bud på perfekt oktoberlæsning. Romanen foregår i løbet af et døgn (den 10. oktober) og beskriver forskellige beboers liv i St. Hanshaugen i Oslo. Bogen blev filmatiseret i 1956.

Æblemostreglementet

”Æblemostreglementet”, der er forfattet af John Irving, handler om drengen Homer Wells, der vokser op på dr. Wilbur Larchs børnehjem og er en på en gang melankolsk og varm fortælling fyldt med efterårsstemning.

Sidste søndag i oktober

”Sidste søndag i oktober” er en bog med noveller skrevet af Jan Sonnergaard. Novellerne kredser om hverdagen i storbyen og alle med Sonnergaards særlige fortællerstemme og overraskende slutninger, som mange især kender fra novellesamlingen ”Radiator”. Lån bogen og slut oktober af med at læse ”Sidste søndag i oktober”.

Den tidsrejsende kvinde

”Den tidsrejsende kvinde” af Audrey Niffenegger er en betagende kærlighedshistorie om at rejse i tiden. Drømmer vi ikke alle om at rejse i tiden fra tid til anden? Med denne bog er der god mulighed for at rejse væk fra det mørke og kolde efterår, når du længes allermest efter sommerens varme sol.

God læselyst!  

for at skrive en kommentar.