Bjarne Reuter: Sjov, spænding, fantasy og eventyr der stadig holder

Vi har fundet nogle af Bjarne Reuters gode børnebøger frem som far og mor nok kan huske fra deres egen barndom. Bøgerne fra dengang holder stadig og mange nye gode er siden kommet til.

Skrevet af Mette S. Thomsen, specialist 

Bjarne Reuter – mester i mange genrer

Bjarne Reuter kan krybe ind under huden på dig, uanset om han vil have dig til at grine eller græde. Bjarne Reuter mestrer mange genrer og hans bøger til børn spænder bredt fra actionmættetde krimiromaner, til dyster fantasy og eventyrlige højtlæsningsbøger. Her vil jeg anbefale et udvalg af Bjarne Reuters fantastiske børnebøger. 

Serien om Bertram

Kidnapning er første bog i Bertram-serien og egner sig til både højtlæsning og selvlæsning. Den er spændende, men først og fremmest er den lige så fantastisk, morsom og opfindsom som børnene selv. Bogen fylder 45 år i år. Man kan læse selv fra 10 år og den fungerer også godt til højtlæsning fra ca. 7 år. 

Natten i safarihulen

Natten i Safarihulen handler om fem børn, der skal konkurrere om deres sære grandonkels formue – og det skal de ved at overleve en nat i det livsfarlige hus Safarihulen! Her er spænding og sjov for alle pengene, for bogen er ikke kun Bjarne Reuters, men blev skrevet sammen med Thøger Birkeland, som nogen måske husker som manden bag Krummerne. Man kan læse den selv fra ca. 11 år og den fungerer også godt til højtlæsning fra ca. 9 år.

Fantasy: Shamran – den som kommer

Shamran – den som kommer er klart for de større børn og er den mest uhyggelige fantasy-bog, jeg læste som barn, så man skal være 12 år. Den tager tid at læse, og emnerne kan være svære, for i dette eventyrrige hersker det onde indtil Shamran kommer, men sikke en oplevelse!

Busters verden

Er fortællingen om den sære dreng Buster Oregon Mortensen, søn af en tryllekunstner. Det er dybt rørende, når Buster skal klare både mobning, lillesøsteren Ingeborg og sin avisrute – alt med et trick eller tre i ærmet!

Mange flere gode fra fars og mors barndom

Mange husker sikkert også serien "Os der valgte mælkevejen" eller eventyret "Rejsen til morgenrødens hav" eller andre af Reuters legendariske børnebøger. Find dem og mange flere af Bjarne Reuters bøger som e- og lydbøger på EreolenGO! 

Bjarne Reuteres nyere børnebøger

Bjarne Reuter er en særdeles produktiv forfatter og han har i de senere år skrevet flere skønne børnebøger som er velegnede til højtlæsning for de yngre børn. "Kaptajn Bimse og Goggeletten" er et eksempel på en eventyrlig og fabulerende fortælling der kan læse højt allerede fra 5 år.
Bogen om Kaptajn Bimse blev også filmatiseret i 2019 og kan ses her på Filmstriben

To andre højtlæsningshits er "Os to Oskar for evigt" og "Elise og den brugte hund" der begge byder på humor og fantasi og som og som handler om venskabet mellem et barn og et dyr. I "Elise og den brugte hund" er savnet af en mor også et centralt tema.

Læs mere om Bjarne Reuter på Litteratursiden.dk

Læs mere om Bjarne Reuter på Forfatterweb 

Bestil bøgerne fra listen herunder.

God læselyst!

 

25.06.20