Blæsten kan man ikke få at se - det er der vel ikke noget at gøre ved

Af Københavns Biblioteker
25.09.14
Eller er der?

Her følger en række anbefalinger til spændende læsning om luft for børn og familier.

 

 

Hvirvelvinden  af Birde Poulsen
En sjovt billedbog, hvor en gris bliver fanget af en hvirvelvind. Det samme gør læseren. For at kunne læsen teksten og se på billederne, må bogen nemlig drejes rundt og rundt. På sin flyvetur med hvirvelvinden møder grisen en drage, en hare og en krage, og den ender med at synes, blæsevejret er sjovt at lege i. Bogen egner sig godt til oplæsning for de 3-5-årige.

 

Luft  af Peter Bering 
En letlæselig faglitterær bog om luft. Nogle af emnerne er balloner, rumskibe, lunger og fly. På lettilgængelig vis forklares luftens karakter, og i hvilke situationer den kommer til udtryk. Bogen indeholder både fotos og tegninger, der illustrerer de mange forskellige måder at snakke om luft på. En inspirerende bog til de 7-9-årige. 

 

Paraplyen  af Ingrid & Dieter Schubert
En smukt illustreret billedbog uden tekst, bestående af flotte, farverige tegninger. En hund finder en rød paraply og bliver ført med vinden. Den flyver hele verden rundt, både til de varme og de kolde lande, og møder elefanter, blæksprutter, sæler og isbjørne. Til sidst ender den derhjemme igen, efter en oplevelsesrig flyvetur. Egner sig godt til 3-6-årige.

 

Aksel - det ambitiøse pindsvin af Jakob Riewe
En farverig billedbog om pindsvinet Aksel, der trodser sin familie og venners forventninger om, hvordan man er et rigtigt pindsvin. Aksel sætter sig for at forfølge sin drøm om at blive luftskipper. Han bliver udfordret, men lærer også noget om sig selv undervejs. En god oplæsningsbog for de 4-7-årige.

 

for at skrive en kommentar.
Materialer