Det sidste spørgsmål af Juli Zeh

19.03.10
To fysikeres nære venskab sættes på prøve, da Sebastians søn forsvinder, og han stilles overfor et umenneskeligt valg, hvis han vil se sin søn igen. Læs en begavet og filosofisk krimi fra en højaktuel tysk forfatter.

De to anerkendte fysikere Oskar og Sebastian har et helt særligt og tæt venskab, men den faglige uenighed, som en tid har resulteret i godmodig drilleri udvikler sig til nervepirrende alvor for dem begge, da Sebastians søn Liam kidnappes, og han afkræves et næsten ubærligt offer for at få sin søn igen. De to venners uenighed beror på, hvordan man skal forstå verden gennem kvantemekanikken. Sebastian er tilhænger af mange -verden fortolkningen (MVF), der er et anti-realistisk syn på verden, der lægger afstand til den klassiske fysik. Han tror på, at den verden vi kender blot er ét univers blandt uendelig mange paralleluniverser. Oskar derimod er tilhænger af et realistisk verdenssyn The Theory of Everything (TOE), hvor verden forklares logisk ud fra fysikkens love. Sebastian bringes på randen af sammenbrud, da dramatiske omstændigheder tvinger ham ud i at se, hvad konsekvenserne kan blive af hans verdensopfattelse.

Sideløbende med de to venners magtkamp følger vi de to kriminalkommisærer Rita Skura og Schilf, der i deres opklaring af sagen også repræsenterer hver sit verdenssyn, og dermed også en uenighed om hvem der er den skyldige.

Der er tale om en naturvidenskabelig og filosofisk krimi af den bedste af slagsen, og læseren kan se frem til en anderledes læseoplevelse, hvor et essentielt spørgsmål som meningen med livet er i fokus.

for at skrive en kommentar.
Materialer