Doktor Proktors pruttepulver

28.03.10
Rablende skør historie, hvor hovedpersonerne er: Bulle en meget lille dreng på 10 år, Lise – en helt almindelige sød og artig pige og Doktor Proktor – en ægte professorkarikatur.

Bulle er lige flyttet til byen – Oslo. Han flytter i en uendelighed og kender derfor ingen. Lises bedste veninde er netop flyttet til Sarpsborg, så hun er meget alene.

Doktor Proktor er nabo og opfinder. Han har opfundet et middel mod høfeber, som viser sig at være et pruttemiddel, der får folk til at prutte. Sammen med Lise og Bulle finder han ud af, at man måske kan sælge pruttepulveret specielt lige her op til d. 17 maj – nationaldagen. Der findes også en stærkere udgave af pulveret, som de navngiver pruttenautpulver. Den der indtager det bliver sendt af sted på en ordentlig flyvetur ud i det blå. En stor del af handlingen er en krimihandling om kampen om pruttenautpulveret.

Bulle er en ægte ”hellere lille og vågen end stor og doven” figur. Han er meget lille, men ved til gengæld at muligt, da han læser enormt meget. Da han samtidig er meget hurtig i replikken, klarer han sig som regel overfor de stærkere.

Bogen har en meget veloplagt dialog og masser af skæve indfald så den kan stærkt anbefales til højtlæsning til et godt fælles grin. For børn fra 6 år.

Der en nummer to i serien: Doktor Proktors tidsbadekar.

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer