En ny podcast og fire boganbefalinger om kvindefodbold

Af ry01
28.05.21
Vi glæder os helt sindssygt til at EM2020 skydes i gang. I den forbindelse har Østerbro bibliotekerne en podcast anbefaling og fire boganbefalinger der handler om kvindefodbold klar til dig.

Podcasten: Kvinderne på banen 

Karoline Lau fra YAS  har i samarbejde med Kultur Ø sat fokus på fodbold fra kvindernes perspektiv. I afsnittet taler Karoline med tre seje kvinder, der er eksperter på området pige- og kvindefodbold: 19-årige Astrid Trolle spiller fodbold på eliteplan, Karina Sefron er tidligere landsholdsspiller, og Anja Kouly Lethin arbejder hos DBU København.

I episoden taler de om, hvilke udfordringer som pige- og kvindefodbold står overfor i dag, og hvordan vi kan imødekomme udfordringerne. De kommer ind på, hvilken betydning sporten har for os, samt hvordan vi kan få flere piger på banen og forbedre ligestillingen i fodboldverdenen.


Vi håber, at I vil lytte med! Find episoden på en af disse platforme, Itunes eller Spotify 


Afsnittet er produceret af Karoline Tankevicius Lau, Young Adults (YAS), i samarbejde med Kultur Ø i forbindelse med #EMpåhjemmebane

 

Boganbefalinger om kvindefodbold til alle aldre 

Har du lyst til at blive endnu klogere på pigefodbolden, så har vi fundet fem gode bøger fire til dig og dit barn. De kan alle sammen lånes på biblioteket.

 • Nadia Nadim – Min historie. (Voksne)   

  Der er langt fra Afghanistan til Danmark, men Nadia Nadim har taget turen. Læs om hendes flugt, liv i Denmark og hendes karriere som fodboldspiller.

 • Mathildes Kamp. (Børn, øvet)

  I 4.b går Mathilde og hun elsker at spille fodbold. Hun har tit spillet med drengene i frikvarteret, men har nu besluttet at spille på et hold for piger i sin fritid. Vil Mathilde få nye venner på det nye hold?

 • Anføreren: historien om Pernille Harder. (Børn)

  At nå til tops, kræver hårdt slid og at man har drømme man gerne vil opnå. Læs bogen om Pernille Harder som bla. Har været kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

 • FC Askerød – Den nye klub. (Børn)

  Ellen spiller fodbold i FC Askerød, men er blevet inviteret til en prøvetræning i Odense. Mon hun tør at fortælle sine veninder om invitationen, vil de blive sure

Du kan finde alle bøger herunder og reseverer dem til afhentning på vores biblioteker. 

Materialer