Kingdoms of Amalur: Reckoning – En glemt perle.

Af Københavns Biblioteker
12.08.13
Hvad sker der når en fantasyforfatter, en tegneseriekunstner og en spiludvikler slår sig sammen? Magiske ting, bogstaveligt talt. Følg denne serie om spil, som vi henter frem fra gemmerne eller prøver af for første gang.

Til Playstation 3, X-box og PC

Kingdoms of Amalur: Reckoning er et action rollespil der foregår i en kæmpestor åben verden, med en virkelig fantastisk historie der handler om skæbne og forandringer i det der er forudbestemt.

Spillet er simpelt at gå til for nye spillere med intuitiv styring og et veldesignet kampsystem, men giver samtidig mulighed for at de mere erfarne gamere kan bruge tid på både at designe og bygge deres karakter op eller forfølge de utallige sidemissioner der dukker op overalt hvor du bevæger dig hen.

Kingdoms of Amalur: Reckoning er resultatet af et samarbejde mellem fantasy & Science fiction forfatteren R.A Salvatore, tegneseriekunstneren Todd Mcfarlane og spildesigneren Ken Rolston, og hver deres kunstneriske udtryk er med hele vejen i spillet.

Historien
Historien, som naturligvis er skrevet af Salvatore, handler som sagt om skæbne. Amalur er en verden hvor alles skæbne på forhånd er fastlagt eller vævet ind i den overordnede plan. Det er derfor fastlagt hvilken vej hvert individ skal tage og hvornår individets liv ophører og på hvilken måde, men for dig er det anderledes.

Spillet sætter dig fra start i scene som død, læsset op på en bunke af døde i et underjordisk kammer. Du vågner, men uden hukommelse om hvordan du er død, hvorfor du er live igen eller hvordan du er endt hvor du er. Amalur er invaderet af de udødelige Tuatha, krigen raser og menneskeheden, gnomernes og elvernes tid ser ud til at være forbi, skæbnen har talt.

Men du er anderledes. Vækket til live af sjælenes brønd, opfundet af en kvik gnom der har indset at forandring er den eneste måde at redde verden på. Din skæbne er derfor ikke forudbestemt og din rolle er at forandre verdens gang og bekæmpe Tuatha, samtidig med at du søger hævn over den der har dræbt dig.

Det er store proportioner og emner Salvatore tager op og især i dialogerne og de overordnede emner kan man mærke at han står bag utallige fantastiske bøger inden for fantasygenren.

Monstre
Monstrene er tegnet af Mcfarlane som tidligere har tegnet både Spiderman og Batman for Marvel, men nok er mest kendt for tegneserien Spawn. De er både opfindsomme og veltegnede og animationerne er virkelig gode. Især Bjergtrolde, Jottuner og de små irriterende sprites giver spillet lige det ekstra man forventer af så prominent et navn.

Inspiration
Ken Rolstons inspiration fra hans tidligere arbejde som chefdesigner på Elder scrolls: Oblivion er også tydeligt. Kingdoms of Amalur: Reckoning kan bedst betegnes som en blanding mellem Bethesdas Elder scrolls spil og Biowares Dragon Age serie, men alligevel må det betgenes som sit helt eget. Det har en rå stil, en åben verden og stor variation i missionerne. Det er en stor fordel for spillet at Rolston har sørget for at der ikke er ret mange af de kedelige ”hent 10 af den” eller ”aflever 5 af dem” missioner, som normalt kan gøre rollespil lidt træge.

Tilfældige omstændigheder
Kingdoms of Amalur: Reckoning er en glemt perle, der måske druknede i Skyrims kæmpesucces. Det udkom i 2012, få måneder efter Skyrim og solgte desværre ikke nok til at 38 Studios kunne overleve, så de gik konkurs.

Selvom Skyrim uden tvivl er et af de flotteste og bedste spil nogensinde bør man ikke snyde sig selv for et besøg i Amalurs virkeligt veldesignede verden og fantastiske historie.

Vi har bestilt ekstra eksemplarer hjem til Vigerslev bibliotek så du lige nu kan låne spillet til både Playstation 3 og Xbox 360. Spillet findes også til PC men det kan vi desværre ikke tilbyde til udlån i bibliotekerne.

for at skrive en kommentar.
Materialer
  • Computerspil

Kingdoms of Amalur - reckoning (Xbox 360)

(2011)
Læs mere
Reservér
  • Xbox 360

Dragon age : origins (Xbox 360)

Af Brent Knowles, James Ohlen, Mike Laidlaw, Ross Gardner, David Gaider (2009)
Læs mere
Reservér
  • Xbox 360

Dragon age II (Xbox 360)

Af Mike Laidlaw, David Gaider, Derek Beland (2011)
Læs mere
Reservér
  • Xbox 360

Skyrim (Xbox 360)

(2011)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Ascendance

Af R. A. Salvatore (2002)
Læs mere
Reservér
  • Pc-spil

Oblivion : the elder scrolls IV (Pc)

(2007)
Læs mere
Spørg biblioteket