Kysseromaner - romancer du ikke kan lægge fra dig!

22.06.22
Kærlighedsromaner fra 1800-tallet om aristokratiske mænd og kvinder, der bryder ud af stramme victorianske rammer og går deres egne veje ...

Georgette Heyer: Den formidable Sophy
Den tyveårige Sophy Stanton-Lacy er ikke en normal ung kvinde for sin tid. Hendes mor døde, da Sophy var helt lille, så hendes far, Sir Horace Stanton-Lacy, har opdraget hende på en noget anderledes måde, end hvad er acceptabelt for en ung kvinde i 1800-tallet. Da han skal på en rejse til Sydamerika, spørger han sin søster, Lady Ombersley, om hun kan have Sophy boende og introducere hende for selskabslivet. Og inden de får set sig om, ankommer den unge Sophy til Lady Ombersleys hus i London, og hun er bestemt ikke den bly pige, hendes faster havde troet, hun ville være. Der går ikke længe, før den intelligente og snu Sophy har sat hele huset på den anden ende. 
**Her får du både skarp, satirisk humor og masser af romantik. Virkelig godt.

Jane Austen: Emma
Emma er yngste datter af mr. Woodhouse og efter sin mors død førstedame på familieejendommen Hartfield i Surrey. Hun holder af sin position og sin privilegerede tilværelse, og mener den er berettiget. Hun kaster sig ud i rollen som Kirsten Giftekniv, og med større eller mindre held forsøger hun at føre folk fra sin omgangskreds sammen. Det går især ud over veninden Harriet. Emmas eneste kritiker, mr. Knightley, prøver ihærdigt at give gode råd, men Emma er stædig og egenrådig. Jo hårdere hun forsøger at hjælpe, desto værre ser det ud til at blive. Og hvis hun ikke passer på, kan hun let forspilde sine egne chancer.
**Her er der humor, underspillet satire og romantiske forviklinger. En skøn historie,

Ahrnstedt, Simona: Ægtepagten – 1. del i  i serien Wadenstierna
Vi er i Sverige i slutningen af 1800-tallet blandt de kongelige, aristokratiet og det bedre borgerskab. Beatrice Löwenström er en ung, smuk kvinde, som er vokset op hos sin onkel og tante. Hun er  videbegærlig og veluddannet, men det synes onklen ikke om – så hun bliver holdt under strengt opsyn. I Stokholms opera møder hun Seth Hammerstaal, ungkarl, forfører, rig, eftertragtet og kendt for at bryde alle regler og normer!
Beatrice og Seth bliver ved med at støde på hinanden, og det slår hurtigt gnister mellem dem. Men Beatrices onkel har, for at komme op ad rangstigen, indgået en ægtepagt mellem Beatrice og den meget ældre grev Carl-Jan Rosenschiöl. Beatrice får at vide, at hun er tvunget til at gifte sig med greven….
**Masser af intriger og vovet kærlighed. Dejlig serie.

Julia Quin: Den ugifte hertug – 1. del i serien familien Bridgerton
Vi kommer på en romantisk tur gennem Londons gader, ind og ud af prangende balsale og ikke mindst ind i Bridgerton House, hvor man stifter bekendtskab med en familie, hvor kærlighed og hjertevarme til fulde trives. Daphne Bridgerton er ældste datter i en børneflok på 8. Hun har efterhånden nået den alder, hvor hun skal debutere i selskabslivet, og det forventes, hun hurtigt finder en ægtemand. Men Daphne er sin helt egen og ikke et typisk produkt af sin tid, egenrådig og stædig, og de ægteskabstilbud hun kan se frem til, tiltaler hende langt fra. Så da hun, i møder den unge hertug af Hastings, Simon Bassett, der heller ikke har nogen intentioner om at indgå ægteskab, lægger de sammen en plan om en falsk forlovelse, der skal frede dem begge fra insisterende bejlere og ivrige mødre. Men måske kan to gange stædighed ophæve hinanden og ægte kærlighed blomstre frem? 
**Kærlighed, forbudt sex, forviklinger og store personligheder…hvad kan man ønske mere…..

 

 


Sarah Maclean : ladyens løgn – 1. del i serien ”Bareknuckle bastards
Lady Felicity er mere end træt af at være den glemte skyggetante i Mayfairs selskabsliv. Da hun en aften overilet kommer til at lyve sig til en forlovet i form af hertugen af Marwick, ved hun, at det kun er et spørgsmål om tid, før hendes løgn vil blive afsløret.
Devon ”Devil” styrer Londons underverden med hård hånd, og da han får nys om Felicitys løgn, aner han straks muligheden for at få hævn over hertugen. En hævn, han har drømt om i 20 år … Spørgsmålet er nu bare, om Felicity er villig til at indgå en pagt med djævlen.
Devil lover, at han vil få hertugen til at forelske sig i Felicity, men følelser er ikke så lette at kontrollere. Snart er hans omhyggeligt lagte plan i fare, og han må vælge mellem den hævn, han har ventet på – og den eneste kvinde, han nogensinde har begæret.
**Det er en knadgod serie, man får masser af lækre mænd og kvinder, og saftig sex!

 

Sherman, l. : Den maskerede gentleman – 1. del i serien En skandaløs affære
Et skrækkeligt vejr raser i London. En maskeret gentleman har gjort det til sit livs kald at redde gadebørn fra elendighed og give dem et godt liv på hans børnehjem. Når dagen gryer kæmper Lord Lancaster i Overhuset for de samme børns ve og vel, men han møder stor modstand.
Et andet sted i London bor Poppy Parker alene med sin søn. Med sine evner til naturmedicin hjælper hun kvarterets beboere, når de er syge, og som supplement til sin indtægt skriver hun romantiske føljetoner. Der går rygter om en maskeret gentleman. I sine historier digter Poppy lidenskabeligt videre på berygtede maskerede mands færden.
En aften, hvor en snestorm har lagt Londons gader øde, banker det på hendes dør …
**Historien foregår i 1811 og er spændende, sexet og ikke til at lægge fra sig!

 

Lisa Kleypas:  Den nye Jarl  - 1. del i Ravenel-serien
Devon Ravenel har pludselig fået smidt et stort ansvar efter sig sammen med krævende forpligtelser. Han har arvet en jarltitel og et stort gods fra en fjern slægtning. Men godset er dybt forgældet, og på godset bor den afdøde jarls tre søstre stadig sammen med den smukke enke Kathleen, der var gift med den afdøde jarl. Han vil allerhelst bare sælge det hele og undgå ansvaret, men måske kan Kathleen få ham på andre tanker?
**Historien er underholdende, saftig og fuld af flotte mænd og viljestærke kvinder. Kan varmt anbefales.

Materialer