Søgetips til studerende

Skal du snart skrive en større opgave? SRP? SRO? En opgave i historie, samfundsfag eller måske dansk? Så kan du finde hjælp her!

Det kan være svært at navigere i opgaveskrivningen. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Hvilke kilder er gode at bruge og hvad er fake news?

Med vores eKurser vil bibliotekerne gerne hjælpe dig i gang med din søgeproces, så du kan finde de helt rigtige kilder, bøger, artikler osv. til din opgave.

Husk: Google og internettet er din ven, når du skriver opgave - hvis du bruger det rigtigt! Hvis du glemmer at være kritisk, så kan du komme til at bruge de helt forkerte kilder – eller få skrevet noget vrøvl. Og det er spild af din tid.

• Tips til din søgestrategiHvordan finder du gode søgeord til dit emne, så du kan præcisere din søgning? Du får også tips til at søge ved på emnetal (dk5), hvis du har brug for at søge mere overordnet på dit emne.
  • Digitale kilder til din opgaveHvordan bruger du de mange netkilder, som biblioteket har? Vi har lavet en række videoer, der vejleder dig og fortæller om din adgang til Gale, Britannica, Europa World Plus, MasterFile Premiere, Access Science, Faktalink, Infomedia mv.
  • Skil guldkorn fra nonsens på internettetUndgå at bruge useriøse kilder som grundlag for din studieopgave, og slip udenom at blive påvirket af falske rygter. Hvordan? Vurdér altid informationerne på nettet kritisk.

Se alle eKurser's vejledninger målrettet studerende.

Af Københavns Biblioteker
28.01.20