30 året for Berlinmurens fald

9. november er det 30 år siden Berlinmuren faldt efter beslutningen om fri udrejse fra DDR til Vesttyskland.

Berlinmuren delte ikke blot Berlin i to. Den var symbol på det delte Tyskland og på den Kolde Krig der delte verden mellem øst og vest.

Ligesom muren havde betydning der rakte ud over delingen af en by, blev murens fald også symbolet på sovjet-kommunismens sammenbrud der endeligt sluttede med Sovjetunionens opløsning i 1991.

Vil du være med til at fejre murens fald, kan du stadig nå at tage til Berlin hvor man fra den 4. til 10. november 2019, markerer 30-årsdagen med en byfestival med udendørs udstillinger og en lang række arrangementer på syv historiske steder i byen.

Du kan også deltage i morgensagn på Hovedbiblioteket d. 13.11, hvor vi fejrer murens fald.

Du kan læse meget mere om Berlinmuren i bibliotekernes e-materialer, tidsskrifter eller bøger.

Oprindelig skrevet af Sune Hundebøll

09.11.19