Besøg Vesterbro Bibliotek - byens største børne- og ungebibliotek

Midt på det pulserende Vesterbro i bydelens gamle badeanstalt er der alt til babyerne og de akneramte teeangere.

Køb noget i dit barns grønthandlerbutik eller spil Star Wars pinball

I den ene ende er der pegebøger, farvekridt og legehuse. Helt i den anden ende er der hængeudhjørne og brætspil og gamerrum. Alt derimellem findes lige i midten af den store etage.

For hele familien

Her er plads til hyggehøjtlæsning og sprogstimulerende leg i Grønthandlerbutikken. Kravlen og hoppen er i dén grad tilladt i og omkring de mange store legehuse, der er bygget i Skoven (for de små) og i Byen (for de store).
Byen har desuden et kæmpealfabet hele vejen rundt, der er malet af forfatter og illustrator Gunnar Wille og de to grafittimalere Bizk1 og Lints. Det kan du få lang tid til at gå med at afkode sammen med dit barn.

Her er der også store legetøjsbiler med plads til den levende chauffør, der kan køre på tankstationen og enten tanke eller benzin.
Fantasien sætter ingen grænser.

Rytmik og Legestue

Hver lørdag er der rytmik for fuld skrue! Her er det de 1 til 4 årige med voksenassistenter, der holder fest med skiftende rytmikpædagoger. De 1-2 årige skal møde op til dans kl. 9.30 og de 2 til 4 årige står klar kl. 10.30. Pris 30 kr. og der er naturligvis tvillingerabat.
Men hvad så med de andre dage?! Søndag er der ingen guidet rytmik men de resterende hverdage er der legestue mellem kl. 9 og 12, for forældre af alle slags seksualiteter og køn i følgeskab med skønne børn. Og ja - man må godt drikke kaffe imens.

Biograf

Den første lørdag hver måned er der BørneBio. Her samles vi alle sammen og ser en fabelagtig familiefilm, garneret med alle de popcorn du kan spise og naturligvis med iskold saftevand til.

Spildag

Den anden lørdag hver måned stiller vi hele videospilshistorien op. Fra den første Pong-konsol til den første Nintendo, henover Playstation til Virtual Reality. Her er plads til både moren med high scoren i Donkey Kong i 1984 på Rødby Havn og den seksårige mester i Fortnite. Naturligvis med alle de popcorn du kan spise til.

Kreative krumspring

Hver 3. og 4. lørdag hver måned åbner vi for vores krea-skabe af Narnia-dimensioner. Alt hvad d.i.y-hjertet begærer findes dér. Vi trykker t-shirts og muleposer, laver pop-op-bøger og nøgleringe og blyantsholdere osv. osv. Selvfølgelig er det mega hyggeligt og gratis.

Hans Skou
Bibliotekar og kulturformidler