Gå på opdagelse på Nørrebro Bibliotek

Start en opdagelsesrejse med en tur til Nørrebro Bibliotek; her er masser af oplevelser for hele familien både i og omkring biblioteket

Superkilen og Børnekilen

Biblioteket har til huse i Nørrebrohallen som ligger lige midt på Den Røde Plads der er en del af en af byens mest spektakulære byrum kaldet Superkilen. I hjørnet af bygningen lige ved caféen, ligger Børnekilen, et biblioteksområde for de små, indrettet med fokus på højtlæsning og hygge. Her findes byens måske mindste dør. Den lille dør forbinder Børnekilen med det store lyse biblioteksrum, her kan man nyde det flotte lysindfald fra de kæmpestore vinduer og se de seks flotte vægmalerier. Værkerne har billedkunstner Eske Kath skabt specielt til biblioteket. Værkerne hedder ”UDSIGT/INDSIGT” og er en slags drømmende abstrakte landskabsmalerier. 

En læsepyramide med børnebøger

I den anden del af børnebiblioteket er der højt til loftet, her kan børnene boltre sig på læsepyramiden, finde en god bog og kravle ind i en af læsekuberne der er perfekte når man vil fordybe sig i en god bog.


Weekend for børn

Hver weekend i forårs- og efterårssæsonen summer biblioteket af liv, for der arrangerer Nørrebro Bibliotek i samarbejde med Kulturhuset Osramhuset og Blågårdens Bibliotek kulturaktiviteter for børn og familier. Programmet byder på et væld af aktiviteter og oplevelser; her kan opleves minikoncerter, kreative workshops, yoga, teater, og højtlæsning og meget mere. Weekend-for-børn-sæsonenerne er fra februar-maj og fra september-december. 

 

Café og folkekøkken

Sluk kaffetørsten og stil sulten i café ”Send flere krydderier”, her kan man købe kaffe og kage eller lidt at spise. Hver tirsdag og torsdag kl. 17-20, er et særligt godt tidspunkt at komme forbi, for her er folkekøkkenet åbent, så man kan spise farverig verdensmad til aftensmad i hyggeligt fællesskab og slippe for opvasken. Læs mere om café og folkekøkken her

Fortsæt opdagelsesrejsen på Nørrebro

Lige uden for biblioteket i området Superkilen kan man gå på opdagelse og finde elementer hentet fra hele verden, bl.a. et marokkansk springvand, en skulpturel kæmpeblæksprutte fra Japan, som i sig selv er en lille legeplads, og meget meget mere. Tag familien med på opdagelsesrejse og leg turister i egen by.  Prøv evt. ”Know Your ’Bro” som er navnet på en digitalt guidet gårute, som viser turister og besøgende Nørrebros skjulte steder og historier frem.  Gårruten hentes via en app kaldet "Motes". Den viser vej til en række seværdigheder som Superkilen, Assistens Kirkegård, Sjællandsgade Bad, flotte gavlmalerier og små skjulte grønne parker og få også fortællingerne om bydelens historie og ånd. Måske opdager I noget nyt.
 Læs mere om Den digitale gårute ”Know Your ’Bro”

Følg Nørrebro Bibliotek på Instagram 

Følg Nørrebro Bibliotek på Facebook

Området Superkilen er en af byens mest spektakulære byrum. Læs mere om Superkilen

God tur til biblioteket!