Jacoba og Sydhavnen

Udsmykning trækker Sydhavnen ind på biblioteket

16.08.18
Sydhavnens Bibliotek kan præsentere en helt ny udsmykning i voksenafdelingen, hvor kunstneren Jacoba har skabt en række sydhavnsportrætter.

Hen over sommeren har kunstneren Jacoba Niepoort trukket en række krøllede streger rundt over bogreolerne i voksenafdelingen på Sydhavnens Bibliotek. Resultatet er en serie meget effektfulde portrætter af helt almindelige borgere i Sydhavnen.

Refleksion over Sydhavnens identitet

”Vi har fået en udsmykning, der med en meget charmerende streg sætter gang i refleksioner omkring, hvem vi er her i Sydhavnen. Hvordan ser vi ud? Hvad optager os? Og hvad præger vores identitet? Jacobas portrætter indrammer ikke en stereotyp – den sætter i stedet en tyk streg under den mangfoldighed, som vi netop er rundet af her i bydelen, og alligevel kan man her og der finde små fine detaljer, som kun giver mening, hvis man kommer fra Sydhavnen”, fortæller Nicolas Breschel Vollerup, der er bibliotekar og ansvarlig for udsmykningsprojektet på Sydhavnens Bibliotek.

Udsmykningen blev en mulighed, da Sydhavnens Bibliotek for godt et halvt år siden tog initiativ til at indrette deres biblioteksrum på en ny og mere intuitiv måde. Den nye indretning efterlod en del hvide vægflader, der kunne sættes i spil til unik kunst.

Fortælling om sydhavnslivet på biblioteket

”Hensigten er, at man skal kunne mærke ånden fra Sydhavnen, også når man er på biblioteket. Derfor var opgaven for Jacoba at skabe en fortælling om livet her i bydelen – et liv som biblioteket er en vigtig del af. Vi synes, at det er blevet en utrolig vellykket udsmykning – vi er meget glade for resultatet”, smiler Nicolas Breschel Vollerup.

Den nye udsmykning kan opleves i åbningstiden, og alle er velkommen.

 

Fakta om Jacoba:

  • Jacoba Niepoort er 29-årige kunstner med eget værksted på Vesterbro.
  • I forbindelse med Metrobyggeriet har hun udsmykket en lang række af de grønne Metrohegn rundt omkring i hele byen.
  • Jacoba har udført flere portrætterarbejder, som hun baserer på grundig research med kamera og interview, før vægmalerierne tager form.