valget usa

Lær den næste præsident at kende

18.02.16
Valget i USA er i fuld gang, men har du tjek på hvordan det foregår og hvem profilerne er?

Valget i USA er meget anderledes end de valg vi kender fra europa, bibliotket har bøger og e-materialer der kan guide dig igennem processen fra f.eks. Faktalink hvor du kan finde en oversigtsartikel om hele valghandlingen.

Du kan også læse valideret info om kandidaterne, på Biography in Context hvor du kan læse opdaterede biografier endda med videoklip og lyd om de kandidater, som endnu ikke har en biografi i bogform.

Altinget.dk kan du se den danske vinkel på kampen og på faktalink kan du læse oversigts artikler om hvordan valget foregår.

Du kan også læse en af de 378  Amerikanse aviser fra i dag, biblioteket giver adgang til samme dag de udkommer via PressReader.

Kandidat listen ser nu således ud:

Kandidater fra det demokratiske parti:

Hillary Clinton
Bernie Sanders
Martin O'Malley
Lincoln Chafee

Kandidater fra det republikanske parti:

Ted Cruz
Rand Paul
Marco Rubio
Carly Fiorina
Ben Carson
Mike Huckabee
Rick Santorum
George Pataki
Lindsey Graham
Rick Perry
Jeb Bush
Donald Trump
Bobby Jindal

Højsesterets dommeren Anionin Scalias død har også indvirkning på valget, du kan også se hans biografi på Biography in Context.