4 debutanter vi glæder os til

Det pibler frem med debutanter på det litterære landkort. Nye særlige og stærke stemmer. Nyhedsbrevet Litterær Luksus' redaktører peger her på 4 debutanter, vi særligt glæder os til at læse og følge.

En barsk roman om at vende hjem

Jeg glæder mig til at læse den belgiske debutant Lize Spit’s  "Det smelter". Eva rejser hjem til barndomsbyen, hvor hun ikke har været i mange år. Hun har haft en barsk barndom præget af svigt og forældrenes alkoholmisbrug. Venskabet med drengene Pim og Laurens har båret hende igennem, men alt det ændres i løbet af en sommer. En barsk roman om at vende hjem og se fortiden i øjnene, og måske få hævn. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvad det er der smelter…
/Lene, redaktør Litterær Luksus 

Skarpt portræt af en ung kvinde

Jeg ser frem til at læse irske Sally Rooneys debut "Samtaler med venner". Hun er braget ind på det litterære verdenskort med sin debut, der bliver beskrevet som et satirisk og skarpt portræt af en ung kvinde på vej ud i voksenlivet. 21-årige Frances optræder sammen med sin veninde og eks-kæreste Bobbi med spoken word poetry, og en dag bliver de kontaktet af fotografen Melissa, der inviterer dem hjem til sit store hus og sin smukke skuespillermand Nick, og der opstår hurtigt skæbnesvangre forbindelser på tværs…
/Cæcilie, redaktør Litterær Luksus 

Hjertevarm perle fra Langeland

Tidligere på året debuterede den langelandske forfatter Heidi Kølle Andersen med romanen "Døden kommer med ål". Anmelderne kalder bogen ”en perle af en roman”. Bogen foregår i et råt, men også hjertevarmt fiskermiljø i Bagenkop i 1970'erne og behandler emner som alkoholmisbrug, sygdom og død, og hvordan det kan påvirke et menneske langt ind i voksenlivet. Forfatteren bruger den langelandske dialekt, som et litterært greb gennem bogen. Jeg glæder mig til at se, hvordan det virker og i det hele taget bare at læse bogen.
/Cæcilie, redaktør Litterær Luksus 

Sanselige hverdagsnoveller

En dansk debutant jeg ser frem til at læse er Emma Bess. Hun debuterede i januar med novellesamlingen "Mødre, døtre, søstre" – 8 noveller som ser på forholdet til og imellem mødre, døtre og søstre. Ifølge anmeldelserne er det sanselige hverdagsnoveller med noget på spil og en vis skrøbelighed. Det er spændende, om hun i novellens korte form kan komme i dybden, med de ofte komplicerede relationer og stærke bånd kvinder imellem. 
/Lene, redaktør Litterær Luksus 

Tilmeld dig Litterær Luksus her