5 billedbogs-favoritter fra 2020 for de 3-6 årige

2020 bød på mange skønne billedbøger til børn. Vi anbefaler her fem af vores favoritter der heldigvis også findes som e-bøger.

Selvom bibliotekerne er midlertidigt lukkede, er det stadig muligt at få fat i nogle af de skønne og populære billedbøger der udkom i 2020. Vi har udvalgt fem af vores favoritter som heldigvis findes som e-bøger på eReolen.dk. 

Blandt disse fem er der både skønne og humoristiske hverdagshistorier fra to særdeles populære serier; en med drengen Anker og en med Sallys far. 

I den nye "Sallys far er en dårlig taber", vil Sally prøve at vinde over far i et eller andet. Sallys far vinder nemlig næsten altid, uanset om de cykler om kap eller har en konkurrence som "flest-flødeboller-i-munden-konkurrence". Sally synes at far er virkelig irriterende når han vinder og især når han siger, at Sally bare er en dårlig taber. Mon det lykkes Sally at vinde, og mon Sallys far selv er en dårlig taber. 

Hverdagen så i 2020 for manges børns vedkommende anderledes ud, med hjemmepasning og hjemmearbejdende forældre. Starten af 2021 byder til en start på mere af det samme og måske kan både små og store trænge til et lille pusterum eller frikvarter. Billedbogen "En fugl i hånden" der er skrevet af en af Danmarks bedste børnerim-smede, Lotte Salling, byder på små rim med tilhørende afspændings-lege/øvelser, som vil være perfekte til at få ro på i hverdagen. Bogen indeholder 36 øvelser, med hvert sit rim og illustreret af Lea Leten. 

Blandt vores fem favoritter finder du også en perle af en historie, nemlig bogen "Aha!", der handler om nogle af historiens største forskere og fortæller historierne om hvordan deres nysgeriighed førte til vigtige opdagelser. Læs om bl.a. Archemedes,  Newton og Galileo fortalt i børnehøjde. 

I bogen "Tænk, hvis en T-rex kom forbi" leger vi som læser med på tankeeksperimentet om hvad der ville ske hvis en T-rex virkelig kom forbi. Det kommer der masser af sjove og absurde situationer ud af og denne blanding af humor og fakta kan både fascinere og underholde. 

Gå på opdagelse på eReolen.dk og find flere billedbøger fra 2020

God læselyst!