7 gode podcast

Berit Freyheit, Københavns Biblioteker - LYD, som står bag podcasten "Bag om København" kommer her med anbefalinger til, hvad du som historisk interesseret kan lytte til.

Jeg lytter (alt for meget) til podcasts, heriblandt flere historiepodcasts. Jeg har taget et kig ned over min lytteliste, og har fundet syv af slagsen, jeg lytter til i øjeblikket.

Historical Figures

Èn af utallige grundigt researchede podcasts fra Parcast. To værter med et stramt manus, fortæller hver uge om en historisk person – gerne med ukendte og uventede vinkler på personer som Nefertiti, over Jesse James – til Alfred Bernhard Nobel og genetikkens far Gregor Mendel.
Historical Figures

Katrine & Maries Historiepodcast

Er noget løsere i sin form. Episoderne er opbygget som så mange podcasts er, med to unge værter, der fortæller hinanden om historiske personer og/eller begivenheder. Det betyder også at der er en smule af den sniksnak jeg ofte har det lidt svært med – men her er der dog i begrænsede, og ofte charmerende, mængder. De to værter, en historiker og en arkæolog (tror jeg), har i hvert faldt styr på de emner, de tager op.
Katrine & Maries Historiepodcast

Dig: A History Podcast

Her er der også kvindelige historikere bag mikrofonerne. Og igen den efterhånden alt for velkendte podcastform: To værter taler om et emne - og det er rart for én gangs skyld, at der lagt en (af mangel på et bedre ord) ”kvinde-vinkel’ ned over emnerne.
Dig: A History Podcast

In Our Time: History

BBC laver ufattelig megen god radio/podcasts. In Our Time er en live diskussion om historiske emner og ideer, hvor værten Melvyn Bragg inviterer en 3-4 eksperter i studiet. Programmet er uhyre populært - og altid god for en ekstra gren på videnstræet. Og der er et kæmpe bagkatalog.
In Our Time: History

Witness

Er en anden af BBCs historierelaterede podcasts - små korte indslag (10-15 minutter) med lyd/reprotager fra ’dengang det faktisk skete’. En af de sidste udgaver handler f.eks. om Anthony Blunt, den sovjetiske spion. Der er også en sportsudgave og én om sortes historie. Også her er der et enormt bagkatalog.
Witness

Danske statsministre

Efter samme opskrift som f.eks. Kongerækken, som gennemgik landets regenter én for én. Her er det bare statsministre, som lægger historier til. Her opdagede jeg, hvor lidt jeg egentlig kendte til fortidens statsministre - måske gælder det samme for dig?
Danske statsministre

Second Decade

Den podcast der minder mest om Bag om København Podcast i sin form. Podcasten tager udgangspunkt i 1810’erne - og har en god fortæller i centrum. 1800-tallet er også et af mine yndlingsårhundrede - og fortælleren nuancerer kendte historiske begivenheder/personer og bringer også en del (for mig) nyt til.
Second Decade

Berit på vej gennem byen med en god podcast i ørerne
16.10.19