Aprils highlights: Udlængsel, blockbusterserier og tips til den grønne husholdning

12.04.21
Læs dig langt væk, få gode råd til forårsrengøringen eller læs op på din kvindehistorie. Aprils nye bøger har det hele!

Læs dig langt væk

”Jutlandia: krig, kald & kærlighed”, ”Djinn-patruljen på Lilla Linje” og ”Nat i Caracas” er alle bøger med meget på hjertet, som tager sine læsere med til Korea, Venezuela og Indien. Der er langt fra første klasse, men store oplevelser i vente, når man går ombord på hospitalsskibet Jutlandia under Korea-krigen, besøger et revolutionshærget Venezuela eller et indisk slumkvarter, hvor børn på mystisk vis forsvinder.

Læs bogen, se serien

Streamingtjenesterne har kronede dage. Den gradvise genåbning er en langsommelig proces og vejrguderne skyder med sne og hagl selvom kalenderen melder forår. Der findes nok ikke en meget bedre undskyldning for at blive inden døre, beholde pyjamassen på og bingewatche nogle af sæsonens bedste serier. Serierne Dronningegambit og Bridgerton bygger på læseværdige bøger!

Kan du heller ikke få nok af Bridgerton-serien? Læs mere om serien og bøger der ligner her på hjemmesiden.

Forårssysler ude og inde

Er du typen, der ikke lader sig kue af haglbyger på størrelse med pinocchiokugler i april eller holder af en god, gammeldags omgang forårsrengøring, er der inspiration til forårsaktiviteter blandt bibliotekets nye bøger. ”Gendyrk” giver tips og tricks til, hvordan du genbruger dine grøntsager, så du på en skæg måde gør noget godt for miljøet og pengepungen. Du kan også spare penge med bogen ”99 minimalistiske husråd”, som giver husholdnings- og rengøringsråd og handler om at leve mere simpelt i hverdagen. Eller hvad med at kaste dig over noget aldeles unyttigt og 100% nuttet: strikkede naturtro dyr i bogen ”Den forunderlige skov”.

Til dig, der ikke nåede ud at marchere på kampdagen

Til kvindekamp – fra lænestolen! Nåede årets kvindekampdag at glide dig forbi, giver forårets bognyheder mulighed for revanche! I år er tilmed 50-året for den første kvindelejr på Femø – en oplagt mulighed for at knytte næven og læse op på sin kvindehistorie. Udgivelsen ”Femø” fortæller den spændende historie om kvindebevægelsen og -lejren, som eksisterer den dag i dag. Ifølge sociolog Sarah Steinitz er der stadig masser at kæmpe for. I ”Rollemodeller & ravnemødre” gransker Steinitz den skæve kønsfordeling på direktionsgangene, og hun må bl.a. konkludere, at der er flere administrerende direktører der hedder Lars, end der er kvinder. I romanen ”Værelse samlet af kvinder” forlader en midaldrende kvinde et langt ægteskab og tager sit liv op til revision. Romanen giver indsigt i kvindelige erfaringer, som ellers er oversete i litteraturen – overgangsalder, seksualitet og store børn.

Vil du have flere læsetips og anbefalinger til de nyeste bøger på Københavns biblioteker? Tilmeld dig nyhedsbrevet "Nyt på hylderne" her på hjemmesiden.