De bedste fra november for de 7-10 årige

Masser af gode nyheder f.eks. en flot og spændende fagbog om slik, en inspirerende vegetarisk kogebog for børn, Darwins evolutionsteori fortalt for børn og flere rigtig gode serier.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger.
Her er et udvalg af de bedste nye bøger til dig. 

Slik

Hver dansker spiser over 8 kg slik om året. Finland er det eneste land i verden, der overgår Danmark. Slik indeholder meget sukker, men i afrikanske lande er slik ikke altid fyldt med sukker. Der spiser man nemlig græshopper som slik.

Vi spiser vegetarisk: grønne livretter til børn

En rigtig lækker kogebog med mere end 70 opskrifter til børn og familier, som gerne prøve at spise vegetarisk og bæredygtigt. Kogebogen er fyldt med lækre, nemme opskrifter på alt fra grønne snackretter til vegetariske udgaver af burgere, hotdogs og chili con carne.

Charles Darwins Arternes oprindelse

Det er 160 år siden Darwin formulerede sin teori og nu er Charles Darwins værk "Arternes oprindelse" her genfortalt for store børn. Teksten indledes flere steder med et citat, som efterfølgende forklares og uddybes med illustrationer og fakta. De smukke illustrationer gør bogen til en særlig oplevelse, og gør det muligt for unge læsere at forstå den forholdsvise svære teori.
Læs også den anmelderroste og vildt smukke bog Liv - den fantastiske historie om evolution

Kirkemysteriet

Både sjov, hyggelig og spændende og så er de nogenlunde letlæst, med korte sætninger. man kan selv  gætte med undervejs - og måske løse mysteriet før Lasse og Maja. Tegningerne er charmerende og lidt skæve i stilen. Serien er med rette blevet populær blandt yngre krimifans og kan selvlæses fra 9 år og læses højt fra 7 år. Bøgerne i denne serie skal ikke læses i rækkefølge. Læs også alle de andre bøger i serien  Lasse-Majas detektivbureau

Ismonstret

Walliams har skrevet en flere rigtig sjove romaner der alle fungerer super godt både som højtlæsning. Find Walliams bøger andre bøger her 

Roblox - hvor er noob'en?

Et sikkert hit hos de mange eventyrlystne Roblox-fans. Farverige og detaljerede myldrebilleder med genkendelige motiver og sjove opgaver, der er tilpas udfordrende, uden at virke uoverskuelige, og med rig mulighed for at differentiere sværhedsniveauet efter alder og evner. Her er garanteret timevis af hyggelig og sjov adspredelse.

Den rustne verden - motorhjerte

Her er den længe ventede toer til den fantastiske bog Den rustne verden - flugten for danmark. Denne serie kan læses selv fra 10 år, men fungerer også rigtig godt som højtlæsning fra 7 år. Start med at læse første bog i serien "Den rustne verden - flugten fra Danmark"

Bestil bøgerne fra listen herunder.
God læselyst!

12.12.19