De bedste nye bøger for de 3-6 årige

Slutningen af 2020 og starten af 2021 har budt på rigtig mange gode nye bøger, her er et udvalg af de bedste. Her finder du skønne, skæve, sjove og smukke billedbøger. Der er f.eks. en om at være særligt sensitiv, et par nye om pigen Pølse, en om Tove Ditlevsen, en flot fagbog om dyrerigets mødre og fædre, om brandbiler, om "Ja- og Nej-følelser" og mange mange flere.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her kan kan du se et udvalg af de bedste nye bøger og bestille dem fra listen sidst i artiklen.  

På listen finder du både fagbilledbøger og billedbøger med gode historier der spænder bredt. 

Følelser

"Frederiks følehorn" er en billedbog om følelser og om at være særligt sensitiv. Bogen "Ja- og nej-følelser" er en billedbog, der gennem eksempler og spørgsmål, lærer børn at tolke deres følelser og handle på de mest hensigtsmæssige måder. Bogen beskæftiger sig fx med i hvilke situationer, man skal sige ja eller nej. Den forklarer også, at man ikke skal følge med fremmede eller lade alle røre ved sin krop. Den handler om gode og dårlige hemmeligheder, og om hvordan man behandler andre. 

Skønne serier med humor

Der er også flere gode hverdagshistorier med humor og genkendelige situationer; fx fra serien om "Sallys far" og "Pigen Pølse" der i de to nye bøger ikke vil i bad og ikke vil i børnehave. 

En historie med både alvor og lune

"Pytkassen" er en skøn og skæv historie, som har både alvor og lune og handler om en dame der mister sit arbejde på en kassefabrik og får en kasse i afskedsgave. Mens de andre hurtigt kommer videre med deres liv og bruger deres kasser dygtigt, ved damen slet ikke, hvad hun skal gøre af sig selv - eller sin kasse... måske kan den blive til en praktisk pytkasse. 

Historier om virkelige personer

Læs f.eks. "Tove, en lille digter" som er Line Jensens fine fortælling om Tove Ditlevsen. Eller læs billedbogen om den danske forsker Inge Lehman, der blev verdensberømt fordi hun opdagede jordens kerne. 

Og så er der bøger om brandbiler, pirater, dinosaurer og om tandbørstning og andet godt.

God Læselyst!