Det svære forældreskab i "Vinternoveller"

”Det skal nok gå, siger hun. Men så er jeg nødt til at se ned i gulvet, for det her, det er netop det sundhedsplejerskerne taler om, hvem skal trøste hvem, siger de, og nu er det omvendt.” Sådan skriver Ingvild H. Rishøi i sin novelle ”Vi kan ikke hjælpe alle” fra samlingen "Vinternoveller".

 

Den unge mor står og slår sig selv i hovedet med det forældreansvar, hun ikke føler, hun kan leve op til overfor sin lille datter. Vi vælter ind i følelsen af utilstrækkelighed og skam sammen med hende, og det falder os forbavsende let, for de fleste forældre har stået i lignende situationer og har været en udgave af sig selv, de skammer sig over og frygter konsekvenserne af. I forældreskabet føles ansvaret enormt, for der står vi med et liv i hænderne, som vi kan få til at blomstre eller visne. 

Lyt til første afsnit af podcasten "Litterær lindring"

I første afsnit af serien "Litterær lindring" i podcasten "Kundskabens hotel" kommer vi helt tæt på en enkelt scene i Ingvild H. Rishøis novelle ”Vi kan ikke hjælpe alle”. Podcasten varer ca. 10 minutter. 

Hør første afsnit af Litterær lindring via Podbean her

Du kan også abonnere på podcasten "Kundskabens hotel" i iTunes, Spotify eller i din foretrukne podcast-app. Hvis du vælger at abonnere får du automatisk de kommende afsnit direkte i din app.

Se flere afsnit af serien "Litterær lindring" 

Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet Litterær Luksus og få meget mere litteraturinspiration og læseanbefalinger hver måned.

Tilmeld dig nyhedsbrevet Litterær Luksus


Se flere artikler under temaet "Ramt af moderskabet".

Find flere gode bøger om det svære forældreskab

Her har vi samlet en række bøger, hvor forældres afmagt og utilstrækkelighed bliver synliggjort, hvor fædre og mødre kæmper for at holde kærligheden til børnene intakt uden altid at kunne bevare den til sig selv.