Fredagsanbefaling - filmstriben

16.02.18
forslag til film under vinter olympiaden, med den nyeste opdatering af filmstriben appen kan du endda streame via Airplay

De olympiske lege i Sydkorea. er i fuld gang,  så kunne man jo passende se en film med olympiaden som omdrejningspunkt. Det kunne være Berlin ’36 eller Sunshine, men dagens anbefaling bliver den ungarske Children of Glory fra 2006.

I 1956 ulmer oprørt i Ungarn. Kommunismens undertrykkelse hænger som en mørk sky over hverdagen. På universitetet organiserer de studerende kampen. Her i blandt den smukke Viki, som fanger Szabó Karcsi øje. Szabó er kaptajn for det nationale vandpolohold og stjerneatlet uden de store bekymringer. Det ændre Viki.
Sovjetunionen slår hårdt ned på oprøret. Men da Szabós hold drager til Olympiaden i Melbourne, får de i svømmepoolen chancen for en symbolsk sejr over deres undertrykkere. En kamp der i dag betragtes som den mest berømte vandpolo-kamp nogensinde.

Se filmen på Filmstriben

Filmstriben kan nu ses med alle browsere. Du kan anvende Google Chrome, Firefox, Edge og Safari
(Internet Explorer anbefalers ikke.)

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.