Indkøbsgruppen

Highlights fra indkøbsugerne 43-49

12.12.17
Vi har med glæde erfaret, at vores nyhedslister er savnede. Så her samler vi op på de uger, hvor vi simpelthen har haft for travlt til at lave nyhedslister. Vi har skullet vænne os til et helt og aldeles anderledes bibliotekssystem og der var i forbindelse med overgangen til systemet, et par uger hvor indkøbet lå stille. Men nu er vi tilbage og når vi går ind i 2018, regner vi med at være tilbage med fuld styrke på nyhedslister og '10 vi glæder os til'. Julehilsen fra indkøbsteamet

Glæd dig til:

... Visdommens essens af Bstan-'dzin-rgya-mtsho som er Dalai Lamas uomgængelige råd til at opnå visdom, harmoni og lykke.

... Uden tvivl er tro farlig: fundamentalismens psykologi af John Rosenstock hvor forfatteren gennemgår forskellige definitioner af fundamentalisme og fundamentalistiske bevægelser: kristne, islamiske, buddhistiske, hinduistiske samt politiske. Forfatteren prøver også at indkredse, om fundamentalister har psykologiske fællestræk. Socialisering og konvertering ind i bevægelserne behandles, samt hvad vi skal gøre for at mindske fundamentalisme. Bogen er meget velskrevet og velunderbygget.

...Patentstrik af Marie Mønster  Døllner. Patentstrik er utroligt populært for tiden. Og det er ikke så mærkeligt for det er en dybt fascinerende teknik og nogle smukke resultater. Denne bog indeholder en række forskellige patentstrikmønstre - både ensfarvede og tofarvede - samt 5 projekter du kan strikke i patentstrik.

...Lav din egen slim: mere end 100 opskrifter og projekter! af Alyssa Jagan. Legetøjsslim har været populært længe, og i 2017 blev det populært, både herhjemme og i udlandet, at lave sit eget. I denne bog giver forfatteren, som er en 16-årig canadisk youtuber, sine opskrifter på slim videre. Man kan fx lave gennemsigtig slim, luftig slim, slim i alle farver, slim der ligner legetøjsmad og slim med fyld. Bogen er indbydende og grundig, og opskrifterne ser ud til at være lette at gå til. Den appellerer til en bred aldersgruppe, lige fra børn der er gamle nok til ikke at putte alting i munden til teenagere. Og så er der masser af billeder.

...Wilbur A. Smith er ude med 5. del af Flodguden. Bogen hedder Farao og handler om den tidligere slave, eunukken Taita, der møder sin største udfordring da hans støtte og ven, farao Tamose, dør og overlader magten til sin ældste søn Utteric Turo. Et episk drama fra en svunden tid.

...De fortabtes breve af Brigid Kemmerer er en hjerteskærende roman om to unge, der på hver deres måde forsøger at komme igennem en stor sorg. Uden at kende hinanden bliver de alligevel hinandens livliner.  En stærk og god ungdomsroman, som anbefales. Lige så stærk og gribende som 'En flænge i himlen'.

...Fantastiske Benni Bødker der er kommet med Krystalskibet. Kajsa og hendes ven Isak bor i den oversvømmede by. Kun byens højeste hus og tårne stikker stadig op over vandet. En dag får Kajsa en usædvanlige opgave af underverdenens ubestridte leder Sandokan. Hun skal stjæle nogle værdifulde krystaller for ham. Men der stikker noget under, og Kajsa og Isak hvirvles ind i et komplot, der kan koste dem livet.

... Da amerikanerne gik hver til sit af Johannes Langkilde, hvor  Langkilde som korrespondent i USA rejser meget rundt og på den måde  får indblik i hvor mange facetter, splittelse og skæbner, der er i det store land. Langkildes historier er gode og vedkommende og viser skæve og anderledes sider af USA, bl.a. fra potfarmeren i Oregon, raceurolighederne i Ferguson og selvfølgelig fra magtens hovedstad Washington.

... 100 myter om hjernen af Thomas Raab. En underholdende og lærerig gennemgang af hjernen og myterne om den af en forfatter, der gerne inddrager egne personlige holdninger og undren. Fx over hvorvidt legalisering af cannabis vil medføre en øget mængde reggaemusik. Humoren overskygger dog på ingen måde forfatterens professionalisme. I bogen formidles en stor mængde grundlæggende viden om hjernen pakket ind i korte, overskuelige afsnit. 

... Julehæklerier af Frøydis Fadum.  Det er hækleopskrifter med julemotiver. Indeholder materialeliste, forklarings- og ordliste og 38 forskellige hækleopskrifter. De fleste ganske små, såsom et hjerteornament, eller et snefnug, men også lidt større ting, såsom løber, pude og dug. Alle opskrifterne er holdt i hvide og røde farver, et par stykker også med grønt eller guld.

... På sporet af James Brown og den amerikanske soul af James McBride. Her får du en blændende godt skrevet biografisk fortælling om musikeren James Brown, om soulmusikkens rødder, og om sortes kår og kultur i USA gennem tiden.

... Fra kaos til kontrol af Gry Bastiansen. Når kaos skal ændres til kontrol, skal der arbejdes med positive relationer. Med udgangspunkt i 24 styrker giver bogen konkrete redskaber, som kan anvendes blandt de voksne og i arbejdet mellem børn og unge. 

... Gumle i dinosaurernes verden af Emma Yarlett. Bogmonsteret Gumle er et lille gult væsen. Han er kendt for at gnaske i bøger. Han gnaver sig hul for hul igennem hele bogen om dinosaurernes verden. Gumle er løs i kapitlet om Triceratops-dinosauren, der levede i Kridttiden. Gumle laver hul i siden med Diplodocus-dinosauren, der vejede 10 ton og hvis prutter kunne fylde en hel luftballon. Gumle bliver forfulgt gennem hele bogen af mange forskellige dinosaurer. Til sidst støder Gumle på tyran-øgle-kongen Tyrannosaurus Rex, der lever af kød. Men det lille gule bogmonster er slet ikke så let at få bugt med. 

... Sorgens grundstof af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Med en alvidende fortæller og en alternativ skabelseshistorie som ramme, fortælles tre livshistorier om den jødiske fabrikant Ben, den armenske antikvitetshandler Hakob og slaveefterkommeren Grace. De forbindes via et magisk muldvarpeskind, der giver dem et næsten endeløst liv. Ben og Hakob repræsenterer forfulgte folk og lidelser, mens Grace lider under at være sort, men lever for godgørenhed og selvopofrelse. En både dyster og medmenneskelig roman om politiske begivenheder i Europa fra 1814 og to hundrede år frem med fokus på forfølgelse og folkedrab. 

... Ole Fogh Kirkebys nye bog Robusthed, skrøbelighed og det generøse lederskab, hvori han analyserer positive og negative aspekter af henholdsvis robusthed og skrøbelighed, og herefter opridser idealet om en robust skrøbelighed. Dette ideal placerer han i lyset af et generøst lederskab – det lederskab, der kan rumme og styrke medarbejderes såvel skrøbelighed som robusthed.

... Vildskab af Nicola Lagioia, der ifølge lektøren "Minder om 'Lyden af ting der falder'  af Juan Gabriel Vâsquez, '100 års ensomhed' af Gabriel García Márquez og 'Åndernes hus' af Isabel Allende på grund af melankolien og måden at skrive på". Det handler om et mord, om opklaringen af det, om en familie, om kærlighed, om forkerte venskaber, om et samfund og om hele Italien. Handlingen følger mange forskellige personer, men alligevel hænger den glimrende sammen. Fortællingen om Clara indeholder både nerve og melankoli og er så meget mere end bare historien om hendes død.

... Hvad er en flygtning? der er en debat- og faktabog med definitioner på hvad en flygtning er, og med perspektiver på flygtningesituationen. William Maley er professor i diplomati ved Australian National University og har begået en velargumenterende og seriøs debatbog, som er et solidt indspark til flygtningedebatten.

... Giv kvinderne fødslen tilbage : en debatbog om fødselspolitik og livets begyndelse af Hanne Dam. En debatbog om fødselspolitik der henvender sig alle, der har (professionel) kontakt med børnefødsler og ikke mindst de politikere, der bestemmer på området. Bogen er som helhed primært skrevet til professionelle, men de enkelte kapitler kan også læses af andre med interesse for fødselsproblematikker. Bogen er et opgør med de mange indgreb, der gøres under fødsler, besparelserne og forcerede fødsler.

... Pixi bager grønne kager, en indbydende kagebog der får en til at tænke på sunde kager. Der er dog også smør, sukker og andet usundt i opskrifterne. Et lækkert indslag i tidens trend med det sunde og grønne puttet ind i opskrifterne. Bogen er skrevet af kokken Søren Ejlersen, medstifter af Aarstiderne.com, der tidligere har udgivet grønne kogebøger, og Christel Pixi Hielscher, der bla. er DJ, stilikon og kageentusiast. 

... Pigen med den røde frakke, spændingsroman af Kate Hamer om  den 8-årige Rachel, der er en meget speciel og intelligent pige på otte år som bor sammen med sin mor Beth. En dag, til en børnefestival, forsvinder Carmel. Derefter splitter handlingen sig op i to spor: det ene følger Beth og hendes søgen efter datteren og det andet følger Carmel som blev samlet op af en ældre mand til festivalen. En mand, der udgiver sig for at være Carmels morfar og det bliver starten på en mærkværdig rejse for Carmel. En rejse der får hende længere og længere væk fra moderen og hjemegnen.

...Det europæiske forår af Kaspar Colling Nielsen, som er en fascinerende dansk roman om fremtidens teknologiske muligheder og de menneskelige konsekvenser. 

... Bullshit: fortællingen om en familie. Forordet fortæller: "Dette er en dokumentarisk fortælling om rockergruppen Bullshit fortalt forfra, og den begynder i 1970'erne". Her anbringes socialt belastede unge på en sjællandsk kostskole. Nogle af drengene danner grobunden for rockerklubben Bullshit. Forfatterne beskriver dem som: "Hårde børn, der hurtigt gav fingeren til deres udbrændte arbejderforældre hjemme i sofaen og til samfundet omkring dem..." Underholdende dokumentar, som giver stemme til mange involverede i konflikten uden noget eller nogen forherliges.

... Ravnens rede af Leif Davidsen, en ny thriller/gotisk gyser. Susanne Carlsen er en arbejdsløs journalist, der får et meget favorabelt tilbud om at føre pennen på en ex-kærestes selvbiografi. Han er blevet stenrig og har eget slot på egen ø i Frankrig, men slottet rummer uhyggelige hemmeligheder.

... altid gode Neil Gaimans nye bog Nordisk mytologi, hvor han forbliver tro mod myterne i denne smukke udgivelse. Men samtidig giver han historierne et "Gaimansk" twist, hvor læseren trækkes ind i de stærke personligheders kampe og intriger. Forrest i bogen fortæller Neil Gaiman om sit eget forhold til de nordiske myter. Hernæst følger et afsnit om "de medvirkende", hvor guderne beskrives. Dernæst følger 15 af de kendte historier, som fx "Frejas usædvanlige bryllup", "Thors rejse til jætternes land" og "Balders død". Sidst i bogen en ordforklaring.  Dette må være årets udgivelse om de nordiske guder. 

... Og de onde lo : amoralske fabler  af Ellen Holmboe. 12 fabelagtige fabler med fabelagtige illustrationer, (næsten) hinsides moral og koncepterne godt og ondt. Det legende sprog og de meget detaljerede, smukke illustrationer passer utrolig godt sammen. Hvor de naturtro helsides billeder og den morbide art deco-indrammede tekst giver et voldsomt og dystert indtryk, så overrasker sproget med sin sjove finurlighed og fablerne med sine originale idéer. Fra 7-99 år. 
 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Reservér
 • Bog

Visdommens essens

Af Bstan-'dzin-rgya-mtsho (Dalai Lama XIV) (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Uden tvivl er tro farlig : fundamentalismens psykologi

Af John Rosenstock (2017)
Læs mere
Marie Mønster Døllner: Patentstrik
Reservér
 • Bog

Patentstrik

Af Marie Mønster Døllner (2017)
Læs mere
Alyssa Jagan: Lav din egen slim : mere end 100 opskrifter og projekter!
Reservér
 • Bog

Lav din egen slim : mere end 100 opskrifter og projekter!

Af Alyssa Jagan (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Farao

Af Wilbur A. Smith (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

De fortabtes breve

Af Brigid Kemmerer (2017)
Læs mere
Benni Bødker: Krystalskibet
Reservér
 • Bog

Krystalskibet

Af Benni Bødker (2017)
Læs mere
Johannes Langkilde (f. 1977), Rikke Hyldgaard: Da amerikanerne gik hver til sit
Reservér
 • Bog

Da amerikanerne gik hver til sit

Af Johannes Langkilde (f. 1977), Rikke Hyldgaard (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

100 myter om hjernen

Af Thomas Raab (2017)
Læs mere
Frøydis Fadum: Julehæklerier
Reservér
 • Bog

Julehæklerier

Af Frøydis Fadum (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

På sporet af James Brown og den amerikanske soul

Af James McBride (2017)
Læs mere
Gry Bastiansen: Fra kaos til kontrol
Reservér
 • Bog

Fra kaos til kontrol

Af Gry Bastiansen (2017)
Læs mere
Reservér
 • Billedbog

Gumle i dinosaurernes verden

Af Emma Yarlett (2017)
Læs mere
Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Sorgens grundstof : roman
Reservér
 • Bog

Sorgens grundstof : roman

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen (2017)
Læs mere
Ole Fogh Kirkeby: Robusthed, skrøbelighed og det generøse lederskab
Reservér
 • Bog

Robusthed, skrøbelighed og det generøse lederskab

Af Ole Fogh Kirkeby (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Vildskab

Af Nicola Lagioia (2017)
Læs mere
William Maley (f. 1957): Hvad er en flygtning?
Reservér
 • Bog

Hvad er en flygtning?

Af William Maley (f. 1957) (2017)
Læs mere
Hanne Dam: Giv kvinderne fødslen tilbage : en debatbog om fødselspolitik og livets begyndelse
Reservér
 • Bog

Giv kvinderne fødslen tilbage : en debatbog om fødselspolitik og livets begyndelse

Af Hanne Dam (2017)
Læs mere
Christel Pixi Hielscher, Søren Ejlersen: Pixi bager grønne kager
Reservér
 • Bog

Pixi bager grønne kager

Af Christel Pixi Hielscher, Søren Ejlersen (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Pigen med den røde frakke : roman

Af Kate Hamer (f. 1965) (2017)
Læs mere
Kaspar Colling Nielsen (f. 1974): Det europæiske forår
Reservér
 • Bog

Det europæiske forår

Af Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Bullshit : fortællingen om en familie

Af Camilla Stockmann, Janus Køster-Rasmussen (2017)
Læs mere
Leif Davidsen: Ravnens Rede : en gotisk fortælling
Reservér
 • Bog

Ravnens Rede : en gotisk fortælling

Af Leif Davidsen (2017)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Nordisk mytologi

Af Neil Gaiman (2017)
Læs mere
Ellen Holmboe, Kristian Eskild Jensen: Og de onde lo : amoralske fabler
Reservér
 • Billedbog

Og de onde lo : amoralske fabler

Af Ellen Holmboe, Kristian Eskild Jensen (2017)
Læs mere
Spørg biblioteket