Highlights Stockholm Literature '17

27.02.18
Indkøbsteamets udsendte var i efteråret på festivalen Stockholm Literature. Identitet og etnicitet var på programmet, og P. O. Enquist-prisen gik til en yngre forfatter på vej ud i Europa! Læs mere om festivalens højdepunkter her.

Stockholm Literature er lillesøster til Louisiana Literature og foregår på Moderna museet. Her var hovedfokus ligesom Louisiana Literature også oversat litteratur. Et af hovednavnene var pakistansk-amerikanske Mohsin Hamid, der netop var udkommet med den svenske oversættelse af Exit West – en bog der er bestseller i USA.  Bogen er netop udkommet på dansk den 24. februar. Til festivalen blev den prestigefulde P. O. Enquist pris, som uddeles årligt til "en yngre forfatter på vej ud i Europa", desuden også uddelt af P. O. Enquist himself. Prisen gik til Johannes Anyuru, der er aktuel med bogen ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”, der kommer på dansk med titlen ”Kaningården” til juni. Det bliver spændende at følge bibliotekslivet for ”Exit West” og ”Kaningården”. 

De skønne rum og den udstillede kunst på Moderna Museet  dannede en fantastisk ramme for forfatterinterviews og oplæsninger. Det blev også bemærket af flere af de medvirkende forfattere. Vi nød især at høre Petina Gappah fra Zimbabwe læse højt (se billede nedenfor) og senere deltage i en samtale med Jason Timbuktu Diakité, der er svensk-amerikansk debuterende forfatter og prisbelønnet hiphopkunstner. De talte ud fra temaet 'Hvem er jeg?' om hvordan vi formes af vore oplevelser og minder. Og hvilken rolle spiller samfundets syn på race, køn og klasse? Det var også en stor oplevelse at høre Johannes Anyuru læse højt og fortælle om sin nyeste bog. Tre stemmer med hver sin, meget forskellige baggrund, som alligevel har nogle erfaringer og udfordringer til fælles. 

 

/Cæcilie & Christine

 

Materialer
Spørg biblioteket